Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norske vognmænd: Regeringen må tage ansvar

Søgeord:

30. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bestyrelsen i NLF kræver at den norske samferdselsminister snarest indkalder branchen til et møde for at diskutere tiltag.

Bestyrelsen i NLF kræver at den norske samferdselsminister snarest indkalder branchen til et møde for at diskutere tiltag.Finland, Danmark og Holland har sat gang i konkrete tiltag for at gøre noget ved cabotageproblematikken, og EU-kommissionen har udsat yderligere liberalisering af reglerne.

 

Cabotagekørslen er et stort problem, ikke bare i Norge, men i hele Europa. Truslen kommer ifølge NLF fra useriøse udenlandske transportører som kører ulovlig og driver piratvirksomhed på andre lands territorium. Mange landes nationale transporterhverv slider hårdt i det pga. af ulige konkurrencevilkår.

 

I marts afleverede den hollandske regeringen en omfattende rapport til EU-parlamentet om de negative konsekvenser af cabotagekørslen. Regeringen er stærk imod en yderligere liberalisering af cabotagereglerne. Tidligere i år indførte Finland strenge og mere detaljerede regler for at dæmme op for de kritiske effekter af cabotage.

I forrige uge fremlagde Danmarks transportminister en pakke med tiltag for at reducere de negative virkninger af cabotage. Den inkluderer en stramning af reglerne, højere bødeniveau, samt en ekstra indsats rettet mod social dumpning.

 

Myndighederne i disse lande har forstået alvoren, mener NLF.

 

– EU-kommissionen har også forstået alvoren. Det viser kommissionens nylige udsættelse af yderligere liberalisering af cabotagereglerne til konsekvenserne er udredt tilstrækkeligt. Nu må også den norske regeringen forstå alvoren og tage ansvar, siger en opgivende adm. direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.

 

NLF har sendt et brev til samferdselsminister Marit Arnstad. Heri opfordres hun til snarest at indkalde parterne i transporterhvervet for at drøfte den prekære situation samt hvilke tiltag, der bør sættes i gang.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com