Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norwegian i tilbagegang

Søgeord:

11. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Norwegian-aktien har buldret frem, men nu har aktiefesten nået et stop.

Norwegian-aktien har buldret frem, men nu har aktiefesten nået et stop.Efter, at aktien for det norske lavprisselskab nåede sit absolut højeste niveau nogensinde med kurs 315,9 den 3. juni, har aktien været i et frit fald og er nu landet på kurs 264. Med over 35 mio. udstedte aktier svarer aktiedykket til et tab på 1,8 mia. norske kroner.

 

Det er ingen hemmelighed, at Norwegians langruter er kommet skævt fra start med forsinkelser og utilfredse passagerer, men det er imidlertid ikke her, at aktieanalytikerne retter deres fokus hen, når aktienedturen skal forklares.

 

-I trafiktallene for maj blev det klart for markedet, at den høje vækst koster i form af lavere billetindtægter. De fleste, som følger aktien, måtte derfor nedjustere estimaterne, som igen leder til en lavere værdiansættelse, oplyser Preben Rasch-Olsen, aktieanalytiker hos den svenske investeringsbank Carnegie ASA, til check-in.dk.

Preben Rasch-Olsen mener, at kursen igen vil stige, så snart Norwegian begynder at kunne imponere på "yielden" igen i form af en højere indtægt uden at miste passagerer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com