Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norwegian kan overhale SAS

Søgeord:

28. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Siden Norwegian i kølvandet på Sterlings konkurs i 2008 sparkede lavprisrevolutionen i gang, er flyselskabet vokset med 450 procent på det danske marked.

Siden Norwegian i kølvandet på Sterlings konkurs i 2008 sparkede lavprisrevolutionen i gang, er flyselskabet vokset med 450 procent på det danske marked.Dermed er Norwegian samtidig gået fra at være det fjerde til det næststørste flyselskab herhjemme med mere end tre millioner udbudte flysæder det seneste år. Det oplyser dr.dk.

 

Det viser en opgørelse fra hjemmesiden Airline Network News and Analysis, anna.aero.

 

Selv om de tre millioner flysæder stadig blot er halvdelen af SAS's antal, bør den skandinaviske storebror i allerhøjeste grad tage sig i agt for Norwegian.

 

- Da Sterling gik konkurs i 2008, var Norwegian klar på aftrækkeren og havde en masse fly stående klar. På den måde kunne de dække et hul i markedet, som SAS først nu begynder at kunne bevæge sig ind på, siger Ole Kirchert Christensen, der er direktør i Travel Broker Nordic, der beskæftiger sig med aktiviteter relateret til rejse- og luftfartsindustrien.

Norwegians indtog på flymarkedet kan meget vel komme til at få betydning for, hvem der i fremtiden kan kalde sig nordens største:

 

- Der er ingen tvivl om, at Norwegian i løbet af de kommende fem år vil overhale SAS totalt set, fordi de har større kapacitet. På det danske marked vil de stadig ligge på andenpladsen, da SAS trods alt har rigtig godt fat der, men forskellen vil blive mindre, siger Ole Kirchert Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com