Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Norwegian-konflikt i gang

Søgeord:

7. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Konflikten mellem Norwegians Kabineforening, repræsenteret via fagforbundet Parat, og lavprisflyselskabet Norwegian Air Shuttle ASA, der har arbejdsgiverorganisation NHO Luftfart ved sin side, blev en realitet et par timer efter midnat.

Konflikten mellem Norwegians Kabineforening, repræsenteret via fagforbundet Parat, og lavprisflyselskabet Norwegian Air Shuttle ASA, der har arbejdsgiverorganisation NHO Luftfart ved sin side, blev en realitet et par timer efter midnat.Klokken 24 udløb den mæglingsfrist, der var blevet sat i forhold til den varsling, der blev annonceret fredag.

 

Et par timers forhandling på overtid var ikke nok, og den manglende enighed betyder, at parterne er gået fra hinanden, og at der er udtaget blot én af 1.001 norske kabineansatte til konflikten.

 

Det er en teknisk foranstaltning, således at konflikten løbende kan udvides, når de 228 danske kabineansatte, ifølge de danske fagretslige regler, er klar til det.

 

Hvornår konflikten vil blive optrappet i fuld skala, er endnu uklart. Reglerne i den danske Forligsinstitution er nemlig indrettet sådan, at forligsmanden i Danmark kan vælge at udsætte en eventuel konflikt i 14 dage.

Herefter vil der være yderligere fem dage, inden en eventuel konflikt kan træde i kraft.

 

Forligsmanden kan dog på et hvilket som helst tidspunkt erklære forhandlingerne for afsluttede, hvorefter en konflikt kan træde i kraft øjeblikkeligt.

 

Iagttagerne tæt på begivenhederne forventer dog en strejke på fuld skala fra den førstkommende søndag.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com