Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu kan andre end politiet hjælpe særtransporterne

Søgeord:

20. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Særtransportørerne kan nu se frem til den 1. april 2014, hvor de vil få lettere adgang til at komme igennem trængslen med deres transporter uden at skulle vente på politiet.

Særtransportørerne kan nu se frem til den 1. april 2014, hvor de vil få lettere adgang til at komme igennem trængslen med deres transporter uden at skulle vente på politiet.En ny bekendtgørelse udstedt af justitsminister Morten Bødskov giver nemlig mulighed for, at andre end politiet for fremtiden kan regulere færdslen, når det er påkrævet af hensyn til en hensigtsmæssig gennemførelse af transporten. Det vil dog kræve både kørekort og uddannelse at træde op i stedet for politiet på gaden.

 

Dermed er et meget langstrakt forløb bragt til ende for DTLs Kran-Blok Erfa gruppe, som i 8 år har arbejdet for at få etableret den særlige rettighed og en tilhørende uddannelse.

Mange fordele

 

Formand for Kran-Blok Erfa Frank Segall er særdeles tilfreds med resultatet og uddeler roser til både Trafikstyrelsen, justitsministeren og Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen. Sidstnævnte har i Folketinget arbejdet aktivt med at få tingene gennemført.

 

-Meningen var fra starten at fritage politiet for at skulle ledsage særtransporter og i stedet lade behørigt uddannede chauffører i ledsagebiler håndtere den opgave ved en tilpasset regulering af færdslen, fortæller Frank Segall.

 

-Det vil nemlig indebære en række fordele i form af aflastning af politiet, styrkelse af trafiksikkerheden og administrativ lettelse for vejtransporterhvervet.

 

-Vi stod i den uheldige situation, at området for særtransporter er reguleret under Transportministeriet, mens selve kompetencen til at dirigere færdsel ligger i Justitsministeriet. Initiativet faldt så at sige mellem to stole, men her til sidst blev alle kræfter forenet, og det er vi glade for, fastslår Frank Segall.

Selve uddannelsen, man skal gennemgå for at kunne dirigere færdslen, vil være et undervisningsforløb på minimum 37 timer, og uddannelsen gælder i 5 år. Herefter kan kompetencen generhverves ved et suppleringskursus.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com