Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu også bio i Euro 6

Søgeord:

13. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

960 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grønt lys for HVO i alle Scanias Euro 6-køretøjer.

Efter at HVO nu er blevet certificeret som biobrændstof til vejtrafik, giver Scania tilladelse til, at alle Euro 6-køretøjer fra Scania kan køre på HVO (Hydrogeneret vegetabilsk olie).

 

Hvis man kører på ren HVO, som kemisk minder om fossil diesel, opnås CO2-reduktion på op til 90 pct. og HVO påvirker hverken køretøjernes egenskaber eller servicebehov.

 

Tidligere i år godkendte Scania HVO til anvendelse i alle slags Euro 5-køretøjer og til alle driftsprofiler. Med certificeringen kan alle Scania-brugere med et Euro 5 eller 6-køretøj nu anvende HVO.

 

Interessen er meget stor, og udfordringen består for de fleste i at få adgang til HVO, fordi både produktionen og distributionen på nuværende tidspunkt er begrænset.

- I vores nordiske nabolande er HVO-merprisen lav, men i Danmark forventes HVO at koste ca. fire kroner mere per liter sammenlignet med alm. diesel. Det lyder som en showstopper i Danmark, men fører man omkostningen ud til forbrugerniveau, stiger en typisk supermarkedvare med mindre end 1,5 øre ved kørsel på HVO fra dansk producent/lager til supermarkedhylden. Som samfund har vi dermed råd til at tage brændstoffet i anvendelse, men producenter eller transportør skal se image- og markedsføringsværdien og/eller motivere slutbrugeren til at betale en beskeden merpris for sine varer, fortæller salgsdirektør hos Scania Danmark, Anton Freiesleben.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com