Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nu også bio i Euro 6

13. oktober 2015  |  

Grønt lys for HVO i alle Scanias Euro 6-køretøjer.

Efter at HVO nu er blevet certificeret som biobrændstof til vejtrafik, giver Scania tilladelse til, at alle Euro 6-køretøjer fra Scania kan køre på HVO (Hydrogeneret vegetabilsk olie).

 

Hvis man kører på ren HVO, som kemisk minder om fossil diesel, opnås CO2-reduktion på op til 90 pct. og HVO påvirker hverken køretøjernes egenskaber eller servicebehov.

 

Tidligere i år godkendte Scania HVO til anvendelse i alle slags Euro 5-køretøjer og til alle driftsprofiler. Med certificeringen kan alle Scania-brugere med et Euro 5 eller 6-køretøj nu anvende HVO.

 

Interessen er meget stor, og udfordringen består for de fleste i at få adgang til HVO, fordi både produktionen og distributionen på nuværende tidspunkt er begrænset.

- I vores nordiske nabolande er HVO-merprisen lav, men i Danmark forventes HVO at koste ca. fire kroner mere per liter sammenlignet med alm. diesel. Det lyder som en showstopper i Danmark, men fører man omkostningen ud til forbrugerniveau, stiger en typisk supermarkedvare med mindre end 1,5 øre ved kørsel på HVO fra dansk producent/lager til supermarkedhylden. Som samfund har vi dermed råd til at tage brændstoffet i anvendelse, men producenter eller transportør skal se image- og markedsføringsværdien og/eller motivere slutbrugeren til at betale en beskeden merpris for sine varer, fortæller salgsdirektør hos Scania Danmark, Anton Freiesleben.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

954 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com