Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny aftale om supercykelstier

Søgeord:

17. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (Regeringen, EL og DF) erblevet enige om at afsætte 172 mio. kr. til at styrke cyklismen.

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (Regeringen, EL og DF) erblevet enige om at afsætte 172 mio. kr. til at styrke cyklismen.Medtransportaftalen er regeringen, EL og DF enige om at udmønte ca.172 mio. kr. til etablering af supercykelstier i de fem største danske byer.

 

De nye supercykelstier vil forbedre forholdene for cyklister i de større byer og give bedre mulighed for at vælge cyklen i stedet for bilen – også over de længere afstande. Midlerne gives som statsligt tilskud på 50 pct. til kommunale supercykelstiprojekter i hovedstadsområdet, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

 

Desuden støttes en ny færgehavn ved Ballen på østsiden af Samsø med 20 mio. kr. Med den nye rute fra Kalundborg til østsiden af Samsø vil rejsetiden kunne reduceres, og det vil medføre dermed en klar forbedring ikke mindst for turisterhvervet på Samsø og muligheden for at pendle til Sjælland.

- Med dagens beslutning om at støtte supercykelstier i de største byer gør vi det lettere og mere sikkert for borgerne at skifte cyklen ud med bilen i det daglige, f.eks. til og fra arbejde og uddannelse, siger transportminister Henrik Dam Kristensen

 

- Samtidig er aftalen et godt eksempel på, hvordan statslige og kommunale midler går hånd i hånd i forhold til at skabe gode cykelforhold.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com