Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny cruisefærge leveret før tid

Søgeord:

4. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiet Fjord Lines spritnye miljøvenlige cruisefærge nummer to sprænger byggetidsplanen – og måske indsættes MS Bergensfjord derfor i drift tidligere end forventet.

Rederiet Fjord Lines spritnye miljøvenlige cruisefærge nummer to sprænger byggetidsplanen – og måske indsættes MS Bergensfjord derfor i drift tidligere end forventet.Cruisefærgen MS Bergensfjord forlader i dag Bergen Group Fosen, værftet på den norske vestkyst, og sætter kursen mod skibets nye hjemhavn, Hirtshals. Det sker noget tidligere end planlagt.

 

Gert Balling, direktør i Fjord Line Danmark, Hirtshals, forklarer:

 

- Vi er meget tilfredse med, at værftet leverer skibet forud for den aftalte tidsplan. Vi er ivrige efter at få skibet til Hirtshals, så vi har god tid til at lave de sidste klargørende øvelser, inden MS Bergensfjord skal ud at sejle med passagerer mellem Danmark og Norge. Jomfrurejsen er sat til den 3. april, men vi overvejer at starte ud tidligere.

Flot modtagelse

Gert Balling tilføjer:

 

- Vores gæster har taget rigtigt godt imod den første cruisefærge, vi indsatte i juli sidste år. Når vi snart har to nye cruisefærger i drift, har vi nået vores mål om at have daglige afgange til Langesund, Stavanger og Bergen året rundt. Det vil få stor betydning for rejselivet mellem Danmark og Norge, hvilket det allerede meget lovende billetsalg i sommermånederne taler sit tydelige sprog for.

 

Forud for indsættelsen skal skibets kommende besætning lære skibet at kende og blive fortrolige med deres nye arbejdsplads fra maskinrum over tekniske procedurer til bro og tapasbar, ligesom skibets 306 splinternye kahytter og luksussuiter skal gøres klar til at modtage de første gæster.

1500 passagerer og 600 biler

MS Bergensfjord er identisk med søsterskibet MS Stavangerfjord, som Fjord Line indsatte mellem Danmark og Norge sidste år. De 170 meter lange skibe har plads til 1500 passagerer og op til 600 personbiler.

 

Cruisefærgerne er nogle af de mest miljøvenlige af sin slags i verden, idet skibets fire motorer udelukkende kører på flydende naturgas (LNG).

 

Det betyder blandt andet, at udledningen af NOx, der er kvælstofoxiderne NO og NO2, reduceres med 92 procent, svovludledningen forsvinder fuldstændig, og drivhusgassen formindskes med 22 procent i forhold til oliedrevne skibe.

 

Fjord Lines nye cruisefærge, MS Bergensfjord, sætter kursen mod Hirtshals for at blive klar til indsættelsen 3. april. Foto: Espen Gees.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com