Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny FedEX terminal i København under tag

Søgeord:

27. marts 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1511 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den nye FedEx terminal i København er skudt i vejret på bare seks måneder.

 

FedEx Express, som er et datterselskab til amerikanske FedEx Corp (NYSE:FDX), der er verdens største virksomhed inden for eksprestransport, kunne i går fejre, at konstruktionen af deres nye fragtterminal ved Københavns Lufthavn står færdig.

Den 8000 m2 store fragtterminal er blevet bygget på bare seks måneder på et hidtil uudnyttet stykke jord i lufthavnens fragtområde nær Øresund. Det er bygget i samarbejde med den belgiske ejendomsudvikler MG Real Estate.

Med konstruktionen på plads, går projektet ind i den næste fase, der indebærer installation og testning af det avancerede sorteringssystem, som FedEx Express har investeret godt fire millioner euro i. Den nye fragtterminal forventes at åbne i slutningen af 2015.

- Det går lige efter planen, fortæller Helena Jansson, Vice President, Finance, Europe, FedEx Express.

- Det betyder, at vi står klar til at hjælpe vores danske og svenske kunder med at øge deres salg og forretning på tværs af grænserne, når vi rammer højsæsonen i slutningen af året.

Køl og farligt gods

Den 8000 m2 store fragtterminal, der bl.a. indeholder et område til farligt gods og kølelagring, kommer til at håndtere 11.500 pakker per dag, når den åbner. Sorteringsbæltet måler i alt 360 meter og har et helt nyudviklet sorteringsbælte, der bruger en kombination af børstefri motorer, som driver bælterne, og strømgenererende hjul, som hjælper med at fastholde energien. Disse to elementer reducerer friktion og varme, hvilket betyder at 90 procent af den kinetiske energi opbevares og omdannes til elektricitet. Den nye fragtterminal bliver arbejdsplads for cirka 120 FedEx medarbejdere.

Tilbage på arbejdsmarkedet

For at teste og optimere det automatiserede sorteringssystem har FedEx Express indgået et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Incita i Valby, der hjælper mennesker tilbage på jobmarkedet, som har været nødsaget til at stoppe med at arbejde på grund af sygdom og andre uheldige omstændigheder.

- Vi er glade for at spille en rolle i at teste den nye FedEx Express fragtterminal. 15 medarbejdere fra Incita er i gang med at producere 5000 pakker i alle størrelser og former på vores værksted, som skal bruges til at teste det nye sorteringssystem i fragtterminalen, fortæller Christina Grøntved, administrerende direktør i Incita og tilføjer:

- Vi håber, at projektet vil hjælpe nogle af vores medarbejdere med at genvinde deres selvtillid, så de kan komme videre til nye muligheder.

Finjustering starter

- Nu starter vi finjusteringsprocessen, fortæller Trevor Hoyle, Vice President, Operations, Northern Europe, FedEx Express, og fortsætter:

- FedEx er synonymt med driftssikkerhed og levering af skræddersyede forretningsløsninger, hvor kunden er i fokus. Over de næste par måneder vil vi teste den nye sorteringsteknologi for at sikre fejlfri håndtering af kundernes forsendelser og en enestående service.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com