Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny finanslov uden vækstinitiativer for søfarten

21. november 2016  |  

Rederiforening er skuffet.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti præsenteret en finanslovsaftale for 2017. Aftalen indeholder ikke konkrete vækstinitiativer for søfarten.

 

Med dagens finanslovsaftale vokser presset på regeringens maritime vækstteam for at komme med konkrete vækstinitiativer, når teamet præsenterer sine forslag til foråret. Det mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmark Rederiforening.

 

-Fokus har naturligt nok været på at få løst en række bundne opgaver som PSO-afgiften og ejendomsvurderingerne. Det har vi forståelse for. Men det er ærgerligt, at der ikke er nye vækstinitiativer for søfarten i aftalen. siger Anne H. Steffensen.

Massive udfordringer

-Maritim offshore er fortsat massivt udfordrede af rammevilkår, der ikke står mål med konkurrenternes. Det gælder særligt den manglende mulighed for at bruge sømandskatteordningen inden for alle dele af den maritime offshore. Det frygter jeg kan få håndgribelige, kedelige konsekvenser, når det ikke håndteres nu. Vi håber derfor, at vækstteamet og dernæst regeringen vil tage hånd om denne presserende udfordring ved førstkommende lejlighed, siger Anne H. Steffensen.

 

Regeringens maritime vækstteam er nedsat af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Vækstteamet forventes at præsentere deres forslag i foråret. Herefter vil regeringen arbejde videre med de konkrete forslag.

 

-Tidligere på efteråret var der fra både regering, støttepartier og opposition fokus på at få gang i væksten. Omlægning af PSO-afgiften er et væsentligt skridt i rigtig retning, men vi er ikke i mål. Der er brug for et politisk fokus på at gøre samfundskagen større – og den udfordring går ikke væk med den her aftale, konstaterer Anne H. Steffensen, og ser frem til, at Folketingets partier kommer tilbage på vækstsporet igen i det nye år.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

514 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com