Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny gazbil fra Scania

Søgeord:

15. januar 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2187 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny 3-akslet Scania G490.

 

 

Primagaz Danmark har modtaget en ny 3-akslet Scania G490, med fuld luftaffjedret undervogn og styrende bogieaksel.

 

Bilen er udstyret med Scanias 490 hk. stærke Euro 6 motor med en trækkraft på op til 2550 Nm., en 12-trins gearkasse og opticruise gearskift uden koblingspedal. Gearkassen er udstyret med retarder, der giver et maksimalt bremsemoment på 3500 Nm.

 

Adaptive cruise control’en hjælper chaufføren med at holde en konstant afstand til forankørende køretøjer. Highline-førerhus med luksussæder, integreret mikrofon for telefonisk Bluetooth-forbindelse, hvor opkaldsnumre ses i instrumentpanelet, klimaanlæg, køleskab, termoruder, fjernbetjent centrallås og kaffemaskine er også del af udstyrslisten.

 

Bilen er desuden udstyret med ESP (Electronic Stability Programme), der aktivt hjælper chaufføren med at styre køretøjet i den rigtige retning.

For at mindske opbyggertiden er chassiset og førerhus lakeret på Scania-fabrikken. Klargøring og finis er udført af Scanias opbyggerafdeling i Vojens.

Tankopbygningen fra hollandske HOBUR er leveret af Jørn Bolding A/S i Esbjerg.

Tanken er cirka 26 kubikmeter stor, og den komplette installation omfatter blandt andet pumpe, elektronisk tæller, printer, slangerulle samt diverse sikkerhedsudstyr.

 

Tanken skal transportere flydende gas (LPG) til danske forbrugere, og den nye gasbil kan kobles sammen med en eksisterende 4-akslet HOBUR tank-anhænger.

 

Bilen er solgt og leveret af salgskonsulent Sten J. Sørensen, Scania Danmark A/S i Kolding.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com