Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny kampagne mod dræbende fart

Søgeord:

8. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De kommende tre uger sætter Rådet for Sikker Trafik, 76 kommuner og Q8 fokus på farten på landevejene, hvor to ud af tre trafikdrab sker. Politiet bakker op med landsdækkende fartkontrol fra 21. til 27. oktober.

De kommende tre uger sætter Rådet for Sikker Trafik, 76 kommuner og Q8 fokus på farten på landevejene, hvor to ud af tre trafikdrab sker. Politiet bakker op med landsdækkende fartkontrol fra 21. til 27. oktober.En væsentlig forklaring på ulykkerne er for høj fart. Derfor er det positivt, at nye tal viser, at gennemsnitsfarten er faldet på landevejene.

 

Den nye kampagne vil have endnu flere til at overholde hastighedsgrænsen, da det kan redde flere liv og øge sikkerheden for bilisterne selv, andre bilister, cyklister, skolebørn m.m.

Minus 2 km/t

Fra 2008 til 2012 er gennemsnitsfarten dalet på landevejene med cirka 2 km/t. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet. Selv om det ikke lyder af meget, så viser al dansk og international forskning, at det har stor betydning for dræbte og tilskadekomne i trafikken.

For at den positive udvikling skal fortsætte, bliver alle bilister i de kommende tre uger mindet om at sætte farten lidt ned. Der er stadig bilister, der blæser på hastighedsgrænsen og deres egen og andres sikkerhed. Det er især et problem på landevejene, hvor to ud af tre trafikdrab sker.

- Det er enormt positivt, at stadig flere letter foden fra speederen. Nu gælder det om at få resten med, så vi kan redde flere liv. For selvom det går rigtig godt med trafiksikkerheden her i landet, kan vi alle bidrage til at succesen fortsætter, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

6000 skilte

Langs vejene i 76 kommuner møder bilisterne i de kommende uger 6000 nye skilte, der opfordrer til at sænke farten en lille smule.

 

I en ny animationsfilm ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del” bliver bilisterne også mindet om at sænke farten, da det mindsker risikoen ved f.eks. at køre cyklende børn ned.

Filmen vises på sociale medier, hjemmesider, landsdækkende tv og kan også ses på www.sikkertrafik.dk/fart

 

Kampagnens budskab kommer også i radiospots i hele landet.

Fakta

4 ud af 10 dræbte i trafikken kan reddes.

 

For høj fart er den største dræber i trafikken.

 

I 4 ud af 10 af dødsulykker er høj hastighed en medvirkende årsag til ulykken skete.

 

2/3 af alle dødsulykker sker på landevejene.

 

Stadig flere overholder hastighedsgrænserne på vejene – det redder liv.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com