Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny logistik-gruppe i EU

Søgeord:

18. november 2014  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

2790 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den tværpolitiske intergruppe European Logistics Platform (ELP), som Nordic Logistics Association (NLA) har været med til at oprette, bliver muligvis en af de officielle intergrupper i Europa-Parlamentet, oplyser NLA.

 

De tværpolitiske intergrupper kan oprettes af medlemmer fra forskellige politiske grupper og parlamentariske udvalg for at fremme kontakten mellem medlemmerne og civilsamfundet, og med henblik på uformelle meningsudvekslinger om specifikke emner, som det lyder.

 

Der er dog en grænse for antallet af disse grupper, og derfor vil en afstemning finde sted den 26. november i de politiske grupper i Parlamentet.

Modulvogntog til debat

NLA fortæller desuden, at EU-land i øjeblikket afventer de første forslag og politiske initiativer fra den nye kommission. Inden for landtransportbranchen forventes nye initiativer om implementering af den nye aftale om klimamål for 2030, standarder for sikkerhed i transport, arbejdskrafts mobilitet, udstationeringsdirektivet og revurdering af forslaget om energiafgifter.

 

Derudover forhandler Europa-Parlamentet og Europarådet i øjeblikket om en fælles tekst for revision af direktivet om vægt og dimensioner for modulvogntog. Et punkt der skiller parterne, er parlamentets ønske om en rapporterings- og revisionsklausul for bestemmelsen om grænseoverskridende kørsel med modulvogntog, og NLA anser det som sandsynligt, at rådet vil give denne klausul.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com