Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny motorvej er taget flittigt i brug

Søgeord:

14. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

657 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En million biler har kørt på Silkeborgmotorvejen.

 

Trafikanterne har taget godt imod den nye Silkeborgmotorvej. Der skulle nemlig kun gå godt to måneder eller mere præcist 62,5 døgn før trafikant nummer en million satte kursen ud på den nye Silkeborgmotorvej, der åbnede den 11. september i år. Det viser Vejdirektoratets trafiktællinger på motorvejen.

 

Dermed rundede det samlede antal biler på vejen det skarpe hjørne på omkring en million her i weekenden den 12. - 13. november.

 

- Vi må konstatere, at trafikanterne virkelig udnytter muligheden for at komme hurtigere og mere sikkert frem mellem Aarhus, Silkeborg og Herning. Det er jo dejligt at se, at motorvejen er efterspurgt, og at trafikanterne og samfundet dermed får glæde af den, siger projektleder for Silkeborgmotorvejen, Mike Boesen.

Trafiktallet stiger sandsynligvis

Tallene skal dog tages med det forbehold, at Vejdirektoratet kun har talt trafikken i godt en måned.

- Men det betyder sandsynligvis, at tallet ligger i den lave ende. Flere tællinger og et mere solidt grundlag vil efter vores erfaring vise et højere tal, forklarer Mike Boesen.

 

En anden årsag til at trafiktallet vil stige fremover er, at motorvejen mangler at få åbnet tre ramper, heraf to tilkørselsramper, der ikke kunne åbnes samtidig med motorvejen den 11. september.

 

Det drejer sig om til- og frakørselsramperne ved Ansvej og Nørreskov Bakke inde i Silkeborg ved tilslutningsanlæg 28 Søholt. Samt tilkørselsrampen i vestlig retning ved tilslutningsanlæg 26 Hårup, øst for Silkeborg.

Motorvejen aflaster ringvejen

Et væsentligt formål med Silkeborgmotorvejen var at lette trafikpresset på ringvejen i Silkeborg. Vejdirektoratet har trafiktal fra én tællestation på Nordre Ringvej i Silkeborg.

 

De viser, at ringvejen her er blevet aflastet markant fra et trafiktal på omkring 21.000 biler i døgnet før motorvejen åbnede til 9.000 biler i døgnet i dag. Samme tendens gør sig formodentligt gældende for hele ringvejen i Silkeborg, fortæller Mike Boesen:

 

- Et forsigtigt bud lige nu er, at motorvejen har halveret trafikken på ringvejen. Det betyder, at fremkommelighed og trafiksikkerhed på ringvejen er blevet forbedret rigtig meget, siger han, men pointerer samtidig, at tallet er behæftet med en hvis usikkerhed, da ramperne ved til- og frakørsel 28 Søholt inde i Silkeborg by netop ikke er åbnet endnu, og der dermed pt. er mere trafik på ringvejen nu, end der vil være med alle ramper tilgængelige.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com