Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny Østersø-tonnage til DFDS

Søgeord:

13. februar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

568 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Baltiske ruter styrkes af investering i to nye ro-pax-skibe.

Færge- og ro/ro-rederiet DFDS har bestilt to nye kombinerede fragt- og passagerskibe (ro-pax). Nybygningerne, der skal indsættes på DFDS ruter i Østersøen, skal efter planen leveres i 2021.

 

Den store investering på 1,8 milliarder kroner vil øge rederiets fragtkapacitet i det baltiske rutenetværk med 30 procent.

Ifølge selskabsmeddelelsen fra rederiet skal der betales 200 millioner kroner allerede i indeværende regnskabsår.

 

Det er forventningen om fortsat vækst og udviklingen i den baltiske region, der får DFDS A/S til at investere i regionen.

DFDS A/S har i dag seks færgeruter i Baltikum og rederiet udgør dermed en væsentlig del af den infrastruktur, der binder lande og mennesker i regionen sammen.

 

»For at kunne understøtte vores fragtkunders vækst og tilbyde den bedst mulige rejseoplevelse for passagerer er to kombinerede fragt- og passagernybygninger (ro-pax) i dag kontraheret til levering i henholdsvis 1. kvartal og 3. kvartal 2021,« lyder det i selskabsmeddelelsen fra DFDS.

 

- Denne investering afspejler vores tro på en fortsat stærk udvikling i den baltiske region. De nye skibe vil gøre det muligt for os at forbedre service-niveauet for alle vores kunder og samtidig gøre rutenetværket mere effektivt, også miljømæssigt, siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS.

4500 lanemeter

Skibene er designet til hver at transportere 4.500 lane meter fragtenheder og passagerbiler samt 600 passagerer.

De to skibe bygges af Guangzhou Shipyard International Co, Ltd. på deres Nansha Yard i Kina.

 

Begge skibe planlægges indsat på en af ruterne, der forbinder Litauen med enten Sverige eller Tyskland. Indsættelsen i 2021 vil være en katalysator for en reallokering af skibene i det baltiske rutenetværk. Det forventes at ville øge netværkets samlede fragtkapacitet med omkring 30%.

 

Skibene bygges i henhold til den nyeste miljøstandard, hvilket giver det laveste mulige forbrug og udledninger. Der vil også blive installeret scrubbere på skibene.

Investeringsforventning øget for 2018

Investeringen i de to skibe udgør omkring DKK 1,8 mia. til betaling i perioden fra kontrahering til levering i 2021. Omkring 10% betales ved kontraheringen mens mere end halvdelen af betalingen forfalder ved levering.

DFDS' investeringsforventning for 2018 øges derfor til DKK 1,3 mia. fra tidligere DKK 1,1 mia.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk