Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny planlov vækker glæde

Søgeord:

6. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1351 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Modernisering sikrer bedre vilkår for transport.

Folketinget har netop vedtaget en ny planlov, der giver transport- og logistikvirksomheder bedre muligheder for at drive forretning.

 

ITD er tilfredse med lovens endelige udformning og takker ordførere og erhvervsministeren for at lytte til transportbranchens argumenter.

 

- Vi er glade for, at Folketinget har vedtaget en modernisering af planloven. Moderniseringen vil sikre, at erhvervsarealer langs motorvejen prioriteres til transport- og logistikvirksomheder og andre transporttunge virksomheder, lige som beliggenheden af erhvervsområder skal være forbeholdt transport- og logistikvirksomheder og produktionsvirksomheder. Det er afgørende for at sikre vækst i erhvervet og i Danmark, siger jurist i ITD Jane Aakjær Madsen.

 

Med lovens endelige ordlyd er transportvirksomhederne samtidig sikret, at kommunalbestyrelsen kan tillade udvidelse eller ændring af eksisterende vognmandsvirksomheder beliggende i landzone, der før denne lovs ikrafttrædelse har ligget på stedet i en længere årrække.

- Det er afgørende for vores virksomheder, at de fortsat har mulighed for at kunne drive deres transport- og logistikvirksomhed i landzone og ikke bliver tvunget til at flytte eller lukke, siger jurist Jane Aakjær Madsen.

 

Den nye planlov træder i kraft d. 15. juni 2017.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com