Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny rapport viser fortsat høj flyvesikkerhed

Søgeord:

16. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

2012 var det år, hvor frekvensen for havarier med omkomne i den internationale ruteflyvning nåede det hidtil laveste niveau.

2012 var det år, hvor frekvensen for havarier med omkomne i den internationale ruteflyvning nåede det hidtil laveste niveau.



Og vendes blikket mod den danske luftfart var der ingen alvorlige ulykker med dansk registrerede kommercielle fly og helikoptere.

 

Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2012 fra Trafikstyrelsen er den første af sin art i en forventet række af årlige rapporter, som giver en status for sikkerhedstilstanden i luftfarten.

 

-Det er glædeligt, at det generelle billede er, at luftfartssikkerheden i Danmark er meget høj og stabil. Det samme gælder i de lande vi typisk sammenligner os med nemlig de europæiske lande og USA. Rapporten viser også, at luftfart er den mest sikre transportform sammenlignet med andre transportformer, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen

Rapporten omhandler de godt 4000 hændelsesrapporter, som Trafikstyrelsen årligt modtager gennem det obligatoriske indberetningssystem. Disse omfatter operative- og tekniske forhold samt forhold relateret til afvikling af lufttrafik. Det omhandler begivenheder hvor flybesætninger er involveret, fuglekollisioner, vejr- og trafikale forhold mv. Herudover, gennemgår rapporten Trafikstyrelsens tilsynsaktiviteter med dansk luftfart og status herfor.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com