Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny RAV forening har fremgang

Søgeord:

10. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den nye uafhængige vognmandsforening i Ribe Amt er vokset støt og roligt i sit første leveår.

Den nye uafhængige vognmandsforening i Ribe Amt er vokset støt og roligt i sit første leveår.Siden foreningen blev etableret for et års tid siden, er der kommet 35 nye medlemmer til, så der i alt er 85 medlemmer i dag. Formanden Jens Peter Jensen er tilfreds med udviklingen og forventer, at medlemstilgangen fortsætter i et stykke tid endnu.

Fleksibelt

- Nogle har lige skullet se den nye forening an, men de fleste kan godt se, at det nye foreningstilbud er mere fleksibelt end det gamle, uden at den grundlæggende værdi af medlemskabet forsvinder af den grund, siger Jens Peter Jensen.

 

Det vakte debat og opstandelse i branchen, da Ribe Amts Vognmandsforening (RAV) valgte at nedlægge sig selv blot for at etablere den nye forening i september 2012. Formålet var at kappe bindingen til Dansk Transport og Logistik (DTL), så medlemmerne i højere grad selv kunne vælge, om de ville supplere medlemskabet af RAV med et medlemskab af en af de store brancheorganisationer.

Uafhængighed og fleksibilitet Ifølge Jens Peter Jensen er det vidt forskelligt, hvad medlemmerne af den nye RAV forening vælger som supplement til medlemskabet af RAV.

 

- Nogle vælger at melde sig individuelt ind i ITD eller DTL ved siden af – nok flest i førstnævnte. Det er helt frivilligt, og der er også en del af de små vognmænd, der bare nøjes med medlemskabet af RAV. Det er netop valgfriheden, som har været målet med den nye forening, siger Jens Peter Jensen.

Venter 100 medlemmer

Den gamle RAV forening havde omkring 120 medlemmer, da den blev nedlagt. Jens Peter Jensen ser 100 medlemmer som et realistisk medlemstal for den nye forening.

- Nogle vil nok benytte lejligheden til at stå helt uorganiseret, mens nogle få fra den gamle forening slet ikke vil have noget med den nye at gøre, nu hvor den ikke er knyttet til DTL. Men der er stadig nogle, som ikke har taget stilling, og de havner forhåbentlig som medlemmer hos os før eller siden, siger Jens Peter Jensen, der også har oplevet medlemstilgang fra helt andre egne end den sydvestjyske.

 

- Det specielle ved ’det nye RAV’ er uafhængigheden og fleksibiliteten. For nogle er den så vigtig, at de ser stort på, at de skal køre et stykke vej for at komme til vores møder og arrangementer, siger Jens Peter Jensen.

Lokalt fællesskab

Det lokale fællesskab trækker for de små En af de vognmænd, der har valgt at nøjes med medlemskabet af lokalforeningen, er Bent Zdrinka Transport. Han er selvkørende vognmand i Esbjerg.

 

- Det er det lokale fællesskab, der er vigtigt for mig. Medlemskabet af en hovedforening har jeg altid anset som for dyrt, for jeg havde ikke rigtigt noget at bruge det til. Nu slipper jeg langt billigere og får det, jeg gerne vil have, siger vognmand Bent Zdrinka, der nu betaler godt 1.500 i kontingent om året.

 

Den nye RAV forening har tegnet en associeringsaftale med ITD, som gælder alle medlemmer. Men der er udelukkende tale om en kommerciel aftale, som giver RAV medlemmerne adgang til ITD’s informationssystem, køre- og hviletids-service, forsikringer og lignende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com