Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny Storstrømsbro på ventemusik

Søgeord:

11. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

219 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Usikkerhed om italiensk konsortium udsætter grønt lys.

 

Kammeradvokaten præsenterede i går en redegørelse om udbuddet af Storstrømsbroen for forligskredsen (V, LA, K, DF, S, RV, SF). Kammer-advokaten konkluderer, at udbudsreglerne er fulgt, og at der ikke er grundlag for at udelukke vinderen af udbuddet på trods af de verserende italienske retssager og aktuelle økonomiske udfordringer hos den ene Konsortiepart.

 

Forligskredsen bakker op om, at Vejdirektoratet vil undersøge situationen nærmere, inden der træffes endelig beslutning om det videre forløb.

 

Kammeradvokaten fastslår i sin redegørelse, at Konsortiet ikke udbudsretligt kan udelukkes på det foreliggende grundlag vedr. straffesagerne i Venedig mod tidligere medarbejdere hos to af entreprenørerne og aktuelle økonomiske udfordringer hos den ene entreprenør. Det betyder bl.a., at Vejdirektoratet ikke udbudsretligt har mulighed for at tildele kontrakten til en af de andre tilbudsgivere.

Særlig klausul

I stedet vil Vejdirektoratet indsætte en særlig klausul i kontrakten med henblik på at håndtere eventuelle italienske strafferetlige domme mv., der måtte blive afsagt i løbet af kontraktperioden.

 

For nyligt har en af entreprenørerne (Condotte) oplyst, at de har økonomiske udfordringer og er i gang med en rekonstruktionsproces.

 

Derfor beder Vejdirektoratet nu Konsortiet om at redegøre for, hvordan de kan løfte kontrakten, også i en situation, hvor den ene entreprenør ikke kan levere sin planlagte del af entreprisen. Dette skal ske, inden der tages beslutning om at underskrive kontrakterne.

Tranport -, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtaler:

 

- Der er sat klare retningslinjer op for, hvordan et udbud af en offentlig anlægsopgave skal finde sted. Disse retningslinjer er nedfældet i udbudsreglerne, som Kammeradvokaten i dag har bekræftet, at Vejdirektoratet har fulgt.

Afventer redegørelse

- Nu afventer Vejdirektoratet den nye redegørelse fra entreprenørkonsortiet, hvorefter der tages stilling til det videre forløb. Vi skal være sikre på, at det hele kører efter bogen, og at broen kan blive bygget til tiden og inden for budgettet, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og fortsætter:

 

- Der er tale om et meget stort og vigtigt anlægsprojekt. Alene anlægskontrakten har en værdi på mere end 2 mia. kr. Og en eventuel annullation af udbuddet vil betyde, at projektet bliver omkring 15 måneder forsinket og højst sandsynligt også vil kræve en større projektbevilling. Derfor skal vi tænke os meget godt om.

 

Vejdirektoratet forventer, at den nye redegørelse vil foreligge inden for et par uger, hvorefter forligskredsen vil drøfte sagen igen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com