Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny teknik stiller uddannelseskrav

Søgeord:

3. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1020 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det Blå Danmark får brug for nye kompetencer.

Søfartsstyrelsen udgiver i dag i samarbejde med Styrelsen for Videregående Uddannelser en forløbsanalyse vedrørende adgangen til kvalificeret arbejdskraft i Det Blå Danmark. Rapporten, som er sponsoreret af Den Danske Maritime Fond, peger samlet set på, at de maritime uddannelser forventes at kunne imødekomme de maritime erhvervs behov, som de ser ud på nuværende tidspunkt.

 

Det Blå Danmark står over for forandringer, herunder ny teknologi, større skibe m.v., som fremadrettet kan ændre billedet for behovet for uddannelse og kompetencer. Præcis hvilke krav der i fremtiden vil blive stillet til uddannelse og kompetencer, giver rapporten dog ingen entydige svar på.

 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

 

-Adgangen til kvalificeret arbejdskraft, herunder også arbejdskraft med maritime kompetencer, har jo betydning for at sikre vækst i Det Blå Danmark. Derfor er det også vigtigt at se på, hvordan udviklingen har været, og ikke mindst, hvad vi kan forvente fremover, også set i lyset af erhvervets vurdering af de udfordringer og muligheder, som sektoren har. Den nye forløbsanalyse vil indgå i det blå vækstteams overvejelser om, hvad der skal til for at ruste sektoren til fremtidens krav.

Rapporten viser udviklingen i antal søfarende, deres beskæftigelse og antallet af maritimt nyuddannede og følger dermed op på tidligere analyser fra Søfartsstyrelsen og Styrelsen for Videregående Uddannelser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com