Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny undersøgelse af trafikulykker med traktorer

Søgeord:

17. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hvert år sker der omkring 45 trafikulykker med traktorer og forskellige former for motorredskaber.

Hvert år sker der omkring 45 trafikulykker med traktorer og forskellige former for motorredskaber.Det er ofte alvorlige ulykker med dræbte og/eller alvorligt tilskadekomne. Hvorfor disse ulykker sker, er der meget lidt viden om, og man ved derfor heller ikke, hvor der skal sættes ind for at forebygge dem.

 

Det bliver der nu gjort noget ved: Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) er gået i gang med en undersøgelse af trafikulykker med traktorer og motorredskaber.

 

-Det er vigtigt at få gjort noget ved disse ulykker, som måske ikke er så hyppige, men som kan have meget alvorlige konsekvenser. I forhold til, hvor få kilometer disse køretøjer kører på vejene, sker der for mange af denne slags ulykker, udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen.

I undersøgelsen vil der bl.a. blive set nærmere på køretøjernes betydning for ulykkerne. F.eks. forhold som bremseevne, afmærkning af køretøjerne og udsyn. Gennem årene er køretøjerne blevet større og større, hvilket kan medvirke til, at der sker flere eller alvorligere ulykker. Der vil også blive set nærmere på hastighedens betydning, på vejens udformning og på trafikanternes rolle – de implicerede i ulykkerne vil således blive interviewet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com