Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye barrierer rejses

Søgeord:

22. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

716 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen advarer imod snigende protektionisme.

Globalisering og frihandel er på dagsordenen, når generalsekretær for WTO, Robert Azevedo i dag besøger Danmarks Rederiforening, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer.

 

Et af emnerne på dagsordenen vil være den stigende protektionisme, og hvordan en ambitiøs handelsaftale for serviceydelser (TISA) kan sikre mod begrænsninger af den lige og fri adgang for international skibsfart.

 

-Mere end 90 pct. af danske rederiers aktiviteter ligger uden for Danmark. For dansk skibsfart er fortsat adgang til de internationale markeder derfor essentielt. Desværre ser vi i øjeblikket tendenser til, at vigtige handelspartnere i stadig højere grad indfører tiltag, som har til formål at beskytte egne nationale erhvervsinteresser. Det er en alvorlig trussel, der kan begrænse vores samhandel med omverdenen, og som skal modarbejdes med nye handelsaftaler, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Udenrigsministeren inviterer

Udover mødet hos Danmarks Rederiforening vil WTO-generaldirektøren også tale til en stor handelspolitisk konference, som arrangeres af Udenrigsministeriet. Temaet for konferencen er WTO og organisationens fremtid i lyset af de mange store regionale og bilaterale frihandelsaftaler, som indgås mellem de største økonomier som EU, USA, Kina og Japan.

 

-Frihandel er med til at skabe vækst, jobs – og fredeligt samarbejde. WTO er en grundpille i at sikre lige spilleregler i den internationale handel, og derfor skal vi fortsat bruge WTO til at nedbryde barrierer og skabe resultater indenfor nye områder.  Samtidig skal vi have de fattigste lande med - det er en dansk prioritet. Jeg vil på dagens konference slå et slag for frihandel og mod protektionisme, siger udenrigsminister Kristian Jensen.       

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com