Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye færdselsskilte dukker op

Søgeord:

30. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

809 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye regler træder i kraft.

I starten af oktober vil nye regler for færdselsskilte træde i kraft. Derfor skal vi nu vænne os til at forstå betydningen af en del nye skilte, blandt andet om en ny vejtype, cykeltrafik og letbaner.

 

Vejdirektoratet har nemlig gennem en længere periode samlet sammen til en revision af regelsættet for skilte – bekendtgørelsen om vejafmærkning og bekendtgørelsen om anvendelse af vejafmærkning. De endelige bekendtgørelser er nu godkendt af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

-Ændringerne afspejler, hvordan trafikken og gadebilledet ændrer sig. Der er kommet nye vejtyper og nye regler for parkering. En del kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er der fuld gang i letbanebyggerier. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Per Antvorskov.

To nye skilte skal fx hjælpe bilister med at finde ud af parkeringsreglerne i området, hvor de befinder sig. Siden 2014 har det generelt set været forbudt at parkere i rabat og på fortov indenfor tættere bebyggede områder. Men kommunerne har fortsat mulighed for at tillade parkering i rabat og delvist på fortovet, og de kan benytte sig af de nye skilte, så det er tydeligt for trafikanterne, hvordan reglerne er.

 

Der er også kommet nye skilte, som kan gøre vejen til tog- eller metrostationen mere synligt for rejsende med offentlig transport. Det nye regelsæt indeholder nemlig skilte, der kan sættes op som tydelig vejvisning dertil.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com