Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye færger og færgelejer til Ystad Havn

Søgeord:

31. august 2016  |  

Læst i alt:

504 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Samarbejde med Polferries.

Ystad Havn underskrev i dag sammen med de polske samarbejdspartnere rederiet Polferries og havnen i Swinoujscie en hensigtserklæring, som skal sikre øget kapacitet på ruten i fremtiden.

 

Polferries skal bestille to nye store ro-pax færger, og de to havne skal bygge nye færgelejer. Trafikmængden og efterspørgslen på ruten mellem Ystad og Swinoujscie er steget markant de seneste år, og den nuværende kapacitet er ikke tilstrækkelig til at dække fremtidens behov.  

 

-Hensigtserklæringen er utrolig vigtig for Ystad Havn. Det betyder, at vi nu skal bygge to nye færgelejer i den ydre havn, og sammen med vores polske samarbejdspartnere Polferries og Swinoujscie Havn er vi nu bedre rustet til at tage imod fremtidens trafikmængder. Vi oplever, at trafikken til Polen vokser og vokser, og der er et enormt potentiale i handelstrafik til Polen, siger Björn Boström, administrerende direktør for Ystad Havn.

                                                                                                   

Ystad Havn forventer, at færgelejerne står klar i 2018. Den første af Polferries nye ro-pax færger forventes at blive sat i drift i 2019 og dermed øge kapaciteten med mere end 30 procent.

Færgernes specifikationer:

·Længde: 228 m

·Bredde: 31 m

·Lanemeter: 3.500 m

·Passagerer: 900

·Antal kahytter/senge: 250/700

 

På billedet ses fra venstre: Björn Boström, adm. direktør Ystad Havn, Piotr Redmerski, President of the Board Polish Baltic Shipping Co- Polferries og Dariusz Slaboszewski, President of Board Szczecin and Świnoujście Seaports’ Authority. (Foto: Dick Lindström)

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com