Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye forbedrede vinterdæk

Søgeord:

21. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Med Continentals skræddersyede løsninger på vinterdæk til lastbiler og busser sikres maksimal trækkraft, øget trafiksikkerhed og en mærkbar besparelse i vognmandens omkostninger, når vinteren igen byder på sne- og isglatte veje.

Med Continentals skræddersyede løsninger på vinterdæk til lastbiler og busser sikres maksimal trækkraft, øget trafiksikkerhed og en mærkbar besparelse i vognmandens omkostninger, når vinteren igen byder på sne- og isglatte veje.Sådan lyder meldingen fra Continental i forbindelse med dækproducentens nye program i vinterdæk til lastbiler, trailere, påhængsvogne og busser.

 

Samtidigt slås det fast, at et bedre vejgreb og et reduceret brændstofforbrug ikke behøver at være diametrale modsætninger.

 

De specielle vinterdæk øger mobiliteten og sikkerheden i vintertrafikken betragteligt takket være det særligt tætte, geometriske mønster og en blødere slidbaneblanding, der øger dækkenes vejgreb.

Skræddersyede vinterdæk til lastbiler

I frostvejr og sne giver vinterdæk langt bedre trækkraft og større sikkerhed i vintertrafikken. Continental har udviklet et integreret dækkoncept til lastbiler, der omfatter alt fra forakslen over trækhjulene til trailerdækkene.

De nye dæk tager hensyn til akselspecifikke krav såsom optimal styreevne og sidestyring for forakslen, maksimal trækkraft og overførslen af bremsekraften til drivakslen. Dermed vil der opleves et betydeligt bedre vejgreb ved kurvekørsel og opbremsning.

 

- Hvis alle dækkene udskiftes med vinterdæk, forkortes bremselængen ved 40 km/t i isglat føre med næsten en hel køretøjslængde, siger Georg Nielsen, adm. direktør hos Continental Dæk Danmark A/S.

Continental overgår lovkrav

Continental-vinterdæk overgår betydeligt lovkravene for M+S-mærket (Mud and Snow). De overgår også værdierne for 3-PMSF-symbolet (Three Peak Mountain Snowflake), der er obligatorisk for dæk til personbiler i USA.

 

I øjeblikket diskuteres det, om 3-PMSF også skal indføres for kommercielle køretøjer i Europa. Der findes på nuværende tidspunkt ikke nogen europæisk bestemmelse for vinterdæk til kommercielle køretøjer, og for det meste begrænser de lovmæssige minimumskrav sig til drivakslen.

Foto:

 

Hvis alle dækkene udskiftes med vinterdæk, forkortes bremselængen ved 40 km/t i isglat føre med næsten en hel køretøjslængde, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com