Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye IMO-regler for off-shore

Søgeord:

17. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

FN’s søfartsorganisation, IMO, er netop kommet nærmere et fælles internationalt regelsæt for fragt af kemikalier på offshoreskibe. Sådan et regelsæt kan være med til at sikre lige konkurrencevilkår, forbedre sikkerheden om bord og beskytte havmiljøet.

FN’s søfartsorganisation, IMO, er netop kommet nærmere et fælles internationalt regelsæt for fragt af kemikalier på offshoreskibe. Sådan et regelsæt kan være med til at sikre lige konkurrencevilkår, forbedre sikkerheden om bord og beskytte havmiljøet.På dansk initiativ har IMO i to år arbejdet for at skabe internationale regler for offshore-forsyningsskibe. Det skyldes, at der i øjeblikket kun findes vejledninger, som giver anledning til forskelligartede fortolkninger, hvilket blandt andet resulterer i uhensigtsmæssige tilbageholdelser af skibe og et uensartet sikkerhedsniveau.

 

De eksisterende vejledninger er desuden utidssvarende. Offshore-industrien er i vækst, og forsyningsskibene bliver bygget større end tidligere, hvilket øger mængden af kemikalier om bord.

 

Det er således afgørende at stille tidssvarende krav til de særlige offshore-forsyningsskibe for at sikre sikkerheden om bord samt beskytte havmiljøet.

IMO fortsætter arbejdet med det nye regelsæt ved næste møde i underkomitéen for forureningsbekæmpelse og – beredskab i 2015, og Danmark deltager fortsat aktivt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com