Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye input om motorvej

Søgeord:

11. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

672 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hærvejskomitéen mødes med transportudvalg.

Hærvejskomitéens arbejdsgruppe mødes i dag med Folketingets Transport- og Bygningsudvalg for at gennemgå de seneste nye data og input til grundlag for beslutningen om en ny midtjysk parallel-motorvej.

 

På foretrædet vil udvalget få gennemgået forskellige facts fordelt på tre hovedområder:

 

Dels sommerens store analyse fra Vejdirektoratet, hvor tre forskellige korridorer for parallelmotorvejen er genberegnet med data fra den nye Landstrafikmodel. Dels en ny analyse fra Copenhagen Economics om de bredere økonomiske effekter af den nye forbindelse – en række store, ekstra samfundsgevinster, som beregnes med en metode, der er udviklet for Transportministeriet.

Kraftig appel

Og sidst, men absolut ikke mindst en kraftig, fælles appel fra nogle af landets allertungeste eksportvirksomheder og transportører. I en usædvanlig fælles henvendelse beder de meget klart og kraftigt om en politisk afklaring for fremtidssikring af Den Jydske Transportkorridor. Bag appellen står en række af de helt tunge virksomheder som bl.a. Arla Foods, Danfoss, Danish Crown, DLG, Grundfos, JYSK og Siemens, samt andre store aktører, der alle er dybt afhængige af stabil vejtransport.

 

-Vi har nogle meget klare og stærke budskaber med til Transportudvalget, som vi også vil opdatere på bl.a. trafikudviklingen siden vores seneste møde i november sidste år. Alle nye data og ikke mindst appellen fra de helt tunge virksomheder peger helt entydigt i én retning: Der er brug for en politisk afklaring hurtigst muligt, siger formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark, Poul Andersen.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com