Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye ministre skal styrke Det Blå Danmark

Søgeord:

29. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

519 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen ser frem til samarbejde.

Rederierne ser frem til at samarbejde med den nye regering, som kan følge op på indsatsen fra V-regeringen. Særligt erhvervsministeren og udenrigsministeren kan bidrage til at styrke Det Blå Danmark med internationalt udsyn og forbedrede rammevilkår.

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har præsenteret sit nye ministerhold, hvor der er blevet plads til i alt 22 ministre fra Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

 

Søfartsminister

De Konservative sætter sig på posten som søfartens minister i Erhvervsministeriet. Udnævnelsen af Brian Mikkelsen glæder Rederiforeningens adm. direktør Anne H. Steffensen. Hun opfordrer især til, at den nye minister bygger videre på det arbejde, som den afgående minister Troels Lund Poulsen satte i søen med et vækstteam for Det Blå Danmark.

-Brian Mikkelsen kender søfarten rigtig godt, da han har været minister for erhvervslivet før. Den indsigt ser jeg frem til, at han omsætter til at forbedre de danske rammevilkår. Det er helt oplagt, at han står i spidsen for en ambitiøs vækstplan i 2017 på ryggen af anbefalingerne fra det maritime vækstteam. Særligt er den manglende adgang til sømandsbeskatning på dele af offshore-området en udfordring for erhvervet, siger Anne H. Steffensen.

 

Rederiforeningen ser også frem til samarbejdet med den nye udenrigsminister, Anders Samuelsen, der bliver en naturlig indgang og samarbejdspartner for søfarten, som er Danmarks største eksporterhverv. Kristian Jensen flytter til Finansministeriet, og rigets nye kassemester kommer således med solid indsigt i rederiernes rolle og værdiskabelse ude i verden.

-Udenrigsministerposten er vigtig for dansk søfart, da vores virksomheder påvirkes og udfordres af internationale strømninger. Det er lige fra Brexit-forhandlinger over pirattruslen ved Afrika til udvikling af den internationale handel. Vi har været glade for samarbejdet med Kristian Jensen, og ser frem til at fortsætte med Anders Samuelsen, der er en af regeringens helt centrale ministre. Et styrket handelsdiplomati bør være en klar prioritet for den nye minister,” siger Anne H. Steffensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com