Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye omkørselsruter korter motorvejskø

Søgeord:

1. december 2014  |  

Læst i alt:

2155 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet og kommuner bag nye omkørselsruter.

Bilister skal fremover guides hurtigere uden om uheld på motorvejen.

Derfor lancerer Vejdirektoratet sammen med tolv kommuner nu 19 nye omkørselsruter, der mindsker køkørsel og i stedet leder bilisterne hurtigere uden om uheldene.

 

- Vi vil gerne begrænse de situationer, hvor folk holder unødigt stille i kø på motorvejen på grund af uheld. Det er irriterende, og det er rigtig dyrt for samfundet. Med omkørselsruter leder vi trafikanterne af motorvejen, udenom ulykkesstedet og tilbage på motorvejen. Og selv om man kommer på en lille omvej, så bliver forsinkelsen meget mindre. Kort sagt så bliver omvejen en genvej, siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

 

Omkørselsruterne udbygger samarbejdet mellem politi, kommuner og Vejdirektoratet for at skabe endnu mere optimale forhold for trafikanterne. Indtil videre samarbejdes der også omkring planlægning og koordinering af vejarbejde og trafikinformation.

- Vi ser frem til at være med til at afprøve konceptet med omkørselsruter, og vi forventer, at det vil kunne føre til færre køer, siger Frank Mathiesen, Rigspolitiet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com