Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye retningslinjer for chauffører i ” blandede” godskørselsvirksomheder

Søgeord:

1. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikstyrelsen har analyseret kravene til løn- og arbejdsvilkår for chauffører i de såkaldte ”blandede” godskørselsvirksomheder. Det har resulteret i nye retningslinjer, som træder i kraft i dag, den 1. oktober 2014.

Trafikstyrelsen har analyseret kravene til løn- og arbejdsvilkår for chauffører i de såkaldte ”blandede” godskørselsvirksomheder. Det har resulteret i nye retningslinjer, som træder i kraft i dag, den 1. oktober 2014.En blandet godskørselsvirksomhed er en virksomhed, der er registreret i CVR-registret med andet hovederhverv end godskørsel. Det kan f.eks. være en entreprenør-, landbrugs- eller gartnerivirksomhed.

 

Efter dialog med arbejdsmarkedets parter har Trafikstyrelsen fastsat følgende retningslinjer for denne type virksomheder:

 

•Blandede virksomheder, som hverken er medlem af en arbejdsgiverforening eller har tegnet en tiltrædelsesoverenskomst, skal følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster for chauffører

 

•Blandede virksomheder, som er medlem af en arbejdsgiverforening eller har tegnet en tiltrædelsesoverenskomst uden for transportområdet, skal ved udstedelse af flere end to tilladelser følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster for chauffører

De nye retningslinjer træder i kraft d. 1. oktober 2014. Blandede virksomheder, som har fået udstedt godskørselstilladelser før den 1. oktober 2014, skal senest den 30. september 2016 tilpasse deres løn- og arbejdsvilkår for chauffører i henhold til retningslinjerne.

 

De nye retningslinjer gælder også for chauffører ansat i blandede virksomheder i henhold til busloven.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com