Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye skraldebiler til Halsnæs

Søgeord:

16. april 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

1685 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Svenske og franske modeller opvarter Halsnæs Forsyning.

Volvo Trucks og Renault Trucks forener kræfterne for at give Halsnæs Forsyning den bedste transportløsning på området for afhentning af dagrenovation – med fokus på effektivitet og arbejdsmiljø.

 

De kommunale budgetter er under pres, og derfor udliciteres stadig flere kommunale opgaver til private virksomheder. I Halsnæs gås der mod strømmen, når udførelsen af kørsel med dagrenovation nu skal udføres af virksomheden Halsnæs Forsyning, ejet af Halsnæs Kommune.

Målet er at håndteringen af affald, varme, vand og spildevand i Halsnæs Kommune gøres mere effektiv og fleksibel, så der spares 30 procent på budgettet.

Testkørsel

De nye renovationslastbiler – fem 2-akslede Volvo FL12 250 hk og fire 2- og 3-akslede Renault D Acces 320 hk – er testkørt og vurderet af erfarne renovationschauffører, inden Halsnæs Forsyning foretog investeringen. Lastbilerne fra Volvo Trucks og Renault Trucks vælges på grund af manøvredygtighed og chaufførkomfort. Samtidigt opfylder bilerne EU’s strengeste miljøkrav i forhold til udstødningsgasser.

 

Laveste indstigning

Den lille Volvo FL12 kommer frem, selv hvor pladsen er trang, og Renault D Acces tilbyder chaufføren branchens bedste arbejdsforhold. De har den laveste indstigning på markedet for renovationsbiler, fladt gulv, fuld ståhøjde i førerhuset og busudstigning i højre side af lastbilen.

Volvo og Renault har tillige et godt udsyn fra førersædet og automatgearkasse, så chaufføren undgår skulder- og knæskader ved mange hyppige gearskift i tæt bytrafik. De kan i stedet koncentrere sig om trafikken. Lastbilerne er i øvrigt udstyret med cyklistkamera og har renovationsaggregat fra SAWO.

Gjethuset

De nye renovationskøretøjer er netop præsenteret ved Gjethuset i Frederiksværk. Den fine gamle bygning fra 1761 er i dag musik- og kulturhus, men det var oprindeligt et jernstøberi, hvor kanoner og kugler blev produceret til forsvar for Frederiksværk.

 

Halsnæs Forsyning håndterer affald, varme, vand og spildevand i Halsnæs Kommune. Selskabets bestyrelsesformand Thomas Møller forklarer:

 

- Halsnæs Forsyning ser affald som en ressource, der er værd at samle på. Det er vores ansvar, at affaldet indsamles forsvarligt og genanvendes bedst muligt. Det kan vi nu med super funktionelle og moderne lastbiler fra Volvo og Renault.

Unik ordre

Nicholas Kjær, salgsdirektør ved Volvo Truck Center Danmark, fremhæver, at de nye renovationslastbiler fra Volvo og Renault er en smeltedigel af det bedste fra de to mærker - tilpasset renovationsbranchen.

Leverancen er i øvrigt historisk, da det er første gang, at Volvo og Renault går sammen om en så stor ordre til én kunde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com