Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye værktøjer skal understøtte miljøarbejde

Søgeord:

18. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

468 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fokus på transportbranchen.

Med støtte fra Trafik- og Byggestyrelsen har projektet ’Mere effektive godstransporter – bedre miljø’ udviklet en ”værktøjskasse” med inspiration til transportvirksomhedernes miljøarbejde. Værktøjskassen kan hentes på hjemmesiden www.tinv.dk.

Den nye værktøjskasse indeholder blandt andet baggrundsnotater om miljø og transport samt et inspirationskatalog med eksempler på virksomheders miljøarbejde og de resultater, de har opnået.

 

Herudover rummer værktøjskassen to nye håndbøger:

•En håndbog i opgørelse af deklaration af energiforbrug og CO2-emissioner fra transport

•En letlæselig og operationel håndbog i miljøledelse i transportvirksomhederne

 

Håndbogen i deklaration beskriver blandt andet, hvordan virksomhederne kan opgøre energiforbrug og emissioner fra de gennemførte transporter på en sådan måde, at det er i overensstemmelse med den europæiske standard EN 16258. Håndbogen giver en gennemgang af de væsentligste krav i standarden, som skal lægges til grund for beregningerne. Herudover indeholder den en række cases og eksempler, der illustrerer anvendelsen i forhold til forskellige transportopgaver.

Håndbogen i miljøledelse er udarbejdet som en praktisk guide, der trin for trin fører virksomheden gennem opbygningen af et miljøledelsessystem. Ledelsessystemet giver en systematik i miljøarbejdet, der sikrer, at virksomheden opnår miljøforbedringer og samtidig kommunikerer det til sine kunder.

 

Projektet ’Mere effektive godstransporter – bedre miljø’ er gennemført af Transportens Innovationsnetværk for transport og miljø (TINV) i samarbejde med Innovationscenter for Transport og Logistik (ILT) og Dansk Transport og Logistik (DTL). ILT har varetaget projektledelsen og projektarbejdet har varet 2 ½ år. Gennem projektet har syv danske transportvirksomheder deltaget i aktiviteterne ved at gennemføre konkrete udviklingsaktiviteter.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com