Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye vigtige skridt i forhandlinger om polarkode

Søgeord:

30. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

FN’s søfartsorganisation (IMO) er efter den seneste uges møde i underkomitéen for skibes design og konstruktion (SDC 1) rykket tættere på en færdiggørelse af internationale miljø- og sikkerhedsregler for sejlads i polarområder.

FN’s søfartsorganisation (IMO) er efter den seneste uges møde i underkomitéen for skibes design og konstruktion (SDC 1) rykket tættere på en færdiggørelse af internationale miljø- og sikkerhedsregler for sejlads i polarområder.Polarkoden er et særligt regelsæt, som skibe skal opfylde, hvis de sejler i de polare farvande. Efter intense forhandlinger er der er nu udarbejdet et udkast til polarkoden, og der foreligger en plan for kodens færdiggørelse i 2014.

 

Polarkoden forventes vedtaget af søsikkerhedskomitéen (MSC 94) i november 2014.

 

På mødet understregede Danmark sit fokus på at forbedre sikkerheden i Arktis, herunder særligt i grønlandske farvande. Bl.a. gav Danmark en smagsprøve på mulighederne i det nyudviklede ArcticWeb.

 

ArcticWeb er en operationel webservice, der samler og præsenterer maritime informationer, der er relevante ved sejlads i Arktis. Arctic Web gør det muligt for skibe at koordinere sejlads, udføre risikovurdering og få detaljerede oplysninger om bl.a. is, vejr og navigationsadvarsler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com