Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Urimeligt: 6000 kr. i bøde for toiletbesøg

Søgeord:

5. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Siden årsskiftet har transportbranchens nye bødesatser været på gaden.

Siden årsskiftet har transportbranchens nye bødesatser været på gaden.- Der er tale om markante stramninger, hvor også mindre bagateller straffes med hårde bøder. Vi har selvfølgelig ingen interesse i at dække over bevidste overtrædelser, men omvendt er der også bøder for små overtrædelser, der ikke giver nogen konkurrencemæssig fordel og ej heller forhindrer politiets kontrol, skriver transportvirksomheden K. Hansen A/S.

 

Kritikken fortsætter fra virksomheden i Vejen:

 

- Generelt er der dog bødebestemmelser, der er helt ude af takt med virkeligheden og sund fornuft. I november 2013 blev en af vores lastbiler holdt an i Nordjylland, hvor chaufføren havde anløbet en rasteplads med et modulvogntog. Eneste formål var et akut toiletbehov, men desværre var nærmeste rasteplads en rasteplads, der ikke var godkendt til modulvogntog.

Chaufføren valgte at køre derind for at forrette sin nødtørft. Det blev et dyrt toiletbesøg, idet chaufføren fik et bødeforlæg af politiet på 2.000 kroner, mens K. Hansen A/S – som vognmandsvirksomhed fik det dobbelte, nemlig 4.000 kr.

 

Alt i alt 6.000 kr for ulovlig tilgang til et toilet på en rasteplads, der ikke var godkendt til modulvogntog.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com