Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt center kører forskning

Søgeord:

21. marts 2016  |  

Læst i alt:

703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transport DTU samler transportforskning.

DTU meldte i januar ud, at DTU Transport nedlægges som organisatorisk enhed.
I forbindelse med omorganiseringen af universitetets transportforskning etablerer DTU et nyt tværgående center, Transport DTU. Det kobles til DTU Management Engineering – Institut for Systemer, Produktion og Ledelse, der også integrerer forskergrupper fra det nedlagte institut, oplyser dtu.dk.

 

Tydelig indgang
- Transport DTU bliver den tydelige indgang til DTU’s transportforskning for både virksomheder, myndigheder og andre aktører inden for transportsektoren – nationalt såvel som internationalt, siger institutdirektør for DTU Management Engineering, Søren Salomo.

 

Transport DTU skal blandt andet koordinere samarbejdet mellem relevante forskningsmiljøer på DTU.
Under centret placeres Railtech DTU og Data- og Modelcentret (DMC), der begge organisatorisk lå i det nedlagte transportinstitut. På sigt integreres også Martime DTU i det nye center.


Tættere på fagligt beslægtet forskning
Omorganiseringen af transportforskningen og uddannelserne sker efter analyse, møder og samtaler med blandt andet DTU's faglige miljøer, eksterne interessenter og myndigheder.


- I vores reorganisering af transportforskningen har vi lagt vægt på at undgå en spredning af de faglige miljøer, som kommer fra det nedlagte institut. Derudover har vi lagt vægt på at skabe en organisation, hvor transportforskningen kommer tættere på andre faglige miljøer på DTU, som enten er beslægtede rent metodemæssigt eller som får en rolle i transportforskningen fremover, siger koncerndirektør Niels Axel Nielsen.


Ikke alle faglige miljøer fra det nedlagte transportinstitut fortsætter. Området Governance and Policy nedlæges, og mellem fem og ti stillinger skæres væk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com