Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt dæknavn ruller ud

15. september 2015  |  

Af Claus Warncke

Dækbranchens Fællesråd bliver til Dækbranchen Danmark.

At Danmark har en fælles brancheorganisation og et sekretariat, som både samler og varetager importørernes, detaillisternes og fabrikanternes interesser i den danske dækbranche, er unikt. Samarbejdet har indtil for få år tilbage også omhandlet både Teknisk Service og Foreningen af Karkassehandlere i Danmark, der begge ikke eksisterer længere. Samlingspunkt for disse foreninger var Dækbranchens Fællesråd.

 

I dag favner brancheorganisationens sekretariat også, på ikke kommerciel og neutral vis, Dækbranchens Miljøfond, Rådet for Større Dæksikkerhed og Dæklabel.dk - og udgiver desuden Danmarks eneste magasin med dæk som omdrejningspunkt, Dæk-Magasinet. Derfor bliver Dækbranchen Danmark nu organisationens fremtidige navn.

Ændret struktur

Dækbranchen Danmark arbejder nu på en kommende strukturændring, hvor et direkte eller associeret medlemskab bliver muligt for virksomheder og organisationer med relation til dækbranchen. Det kan eksempelvis være fælgleverandører, detailkæder som sælger dæk, men ikke har specialistværksted, som det kræver at være medlem af Dæk Specialisternes Landsforening, og leverandører.

 

Første fase af implementeringen af den nye struktur ventes endeligt på plads i begyndelsen af det nye år, men her og nu signaleres de kommende nye tider med navneskiftet til Dækbranchen Danmark.   

Fælles mærkesager

Kenneth Saust, formand i Dækimportørforeningen:

- Dækbranchens forskellige organisationer har i de seneste år fået stadig flere fælles mærkesager. Med stiftelsen af Dækbranchens Fællesråd for ca. 10 år siden begyndte tingene for alvor at tage fart med fælles sekretariat og flere projekter på tværs af organisationsinteresser. Med navneforandring til Dækbranchen Danmark ønsker vi at sende et stærkt signal om en forenet branche der løfter i flok. Fremtiden? Ja, man kan da sagtens forestille sig en fremtid, hvor foreningerne rent organisatorisk rykker endnu tættere sammen. Vi er trods alt et lille land, og vi må søge de synergier vi kan for at være solidt rustet i et stadigt mere konkurrencepræget marked. Vi har brug for at tale vores sag, og det gøres bedst med et effektivt og fælles talerør.

Brancheforum

Erik Neuberg Rasmussen, formand i både Dæk Specialisternes Landsforening og Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk:

- Min vision for Dækbranchen Danmark er et branchefællesskab, hvor faglighed og professionalisme yder og nyder i hjulets/dækkets tjeneste, og at alle som har brancheberøring deltager i et aktivt og kompetent brancheforum. Vi skal udvise samfundsansvar ved at stå til rådighed over for de lovgivende og udøvende myndigheder, så vi i fællesskab sikrer færdselssikkerhed, fremkommelighed, miljø og ikke mindst vores høje faglige kompetencer. De nuværende brancheforeninger kan fortsætte som sektioner med egen selvstændig profil, men hvor synergierne giver administrative besparelser. Danmark er forholdsvis lille i Europa og branchen er ikke større end vi kan sidde i samme rum og løfte i samlet flok.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

6011 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com