Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt forsøg sat i gang

Søgeord:

2. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

588 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Banebrydende autoværn skal sluge trafikstøj.

Kan et autoværn andet end at sikre bilerne - kan det fx også dæmpe støjen fra bilerne? Det skal et forsøg give svaret på, når Vejdirektoratet sætter det første eksemplar af et nyt, dansk autoværn op.

 

Forsøget skal vise, hvor stor en effekt det særlige støjdæmpende autoværn har på støjen, og hvordan det fungerer i en virkelig situation over en længere periode.

 

Hullerne i autoværnet og kassetten med rockwool lukker støjen ind. Bagsiden af kassetten er lukket, så mest mulig af støjen absorberes.

Første strækning, der får glæde af den nye type autoværn, er Pårup vest for Silkeborg, hvor der i februar bliver sat 800 meter af autoværnet op på Viborgvej.

 

Pårup ligger langs den stærkt trafikerede Rute 13, hvor de lokale borgere er generet af trafikstøjen. Det er netop i sådanne situationer, at støjværnet forventes at have den største effekt, fortæller Jette Voigt, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Store perspektiver

”Placeringen af et støjdæmpende autoværn tæt på vejen og dermed trafikstøjen vil helt givet have en effekt for de nærmeste huse. Hvor stor effekten er, vil vores forsøg fortælle mere om. Men dette autoværn kan have store perspektiver for vores indsats mod støj,” siger Jette Voigt.

Sikkerheden vigtigst

Vi har arbejdet længe med at få finpudset alle detaljerne i autoværnet, så det leverer en støjdæmpende effekt uden at gå på kompromis med sikkerheden, som naturligvis er det vigtigste. Vi er glade for, at Vejdirektoratet nu stiller en strækning og deres ekspertise til rådighed i dette forsøg,” siger Leon Samsø Pedersen.

 

Senere i år vil to strækninger på det kommunale vejnet også få opsat det nye autoværn og dermed indgå i det samlede forsøg. De første resultater af forsøget ventes at være klar allerede i år.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com