Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt havnecenter snart udlejet

Søgeord:

17. juni 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

866 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt havnecenter forventes indflytningsklart primo 2016.

Aarhus er Danmarks byggeby nummer ét og udbuddet af erhvervslejemål er stort. Alligevel er det lykkedes Aarhus Havn at udleje over halvdelen af det nye Havnecenter, og der forhandles aktuelt med konkrete lejere om de resterende kvadratmeter.

Det nye Havnecenter er under opførelse og forventes at være indflytningsklart primo 2016.

 

C.F. Møller og NCC Construction

Det Nye Havnecenter, tegnet af C. F. Møller med NCC Construction som totalentreprenør, bliver Aarhus Havns nye domicil, når virksomheden ved årsskiftet flytter fra den nuværende placering i byen og ud på Østhavnen.

Motivet er at flytte fra den bynære beliggenhed for at komme tættere på den erhvervshavn, hvor kunderne er. Samtidig har Aarhus Havn et ønske om at flytte sammen med en række virksomheder, således at man kan høste synergieffekter ved, at flere virksomheder i samme branche bor under samme tag – og deler en række faciliteter.

 

- Vi har haft et ønske om at få så forskellige lejere som muligt, således at vi får repræsentanter fra hele den maritime branche. Og det er faktisk lykkedes rigtigt godt, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Nye lejere

Indtil videre har Aarhus Havn således indgået lejekontrakt med speditørvirksomheden Martin Bencher. Desuden er der skrevet kontrakt med container-transportvirksomheden Dania Trucking. Den islandske rederivirksomhed, SAMSKIP, har også indgået en lejeaftale i Havnecenteret, og en del af den aftale er, at de desuden skal have opført et 2500 kvm stort pakhus i nærheden af Havnecenteret.

Med de lejekontrakter, der nu er underskrevet, er over halvdelen af de 5000 kvm kontorlejemål i Havnecenteret udlejet.

 

- De resterende kvadratmeter forhandler vi om i øjeblikket med virksomheder, der med stor sandsynlighed flytter ind samtidig med os ved årsskiftet. Og det er god fornemmelse, at vi allerede nu kan se frem til fuldt hus, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com