Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt kursus i økokørsel for erhvervschauffører

Søgeord:

25. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2284 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TUR har netop fået godkendt et nyt AMU-kursus for erhvervschauffører på området for gods- og persontransport, oplyser TUR’s nyhedsbrev.

TUR har netop fået godkendt et nyt AMU-kursus for erhvervschauffører på området for gods- og persontransport, oplyser TUR’s nyhedsbrev.Kurset officielle navn er "47961 - Energiøkonomisk kørsel for erhvervschauffører".

 

Det sigter på, at ”kursisterne kan opnå reduktion i forbruget af brændstof i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel og kan anvende avanceret måleudstyr.

 

Desuden skal kurset give chaufførerne kendskab til de miljø- og sundhedsskadelige stoffer og partikler, der udledes gennem motorens udstødning – og viden om, hvilke faktorer, herunder tekniske, fysiske, trafikale og vejrmæssige forhold, der har indflydelse på brændstofforbruget.

To halve dage

Trafikstyrelsen godkender også, at kurset benyttes ved den lovpligtige efteruddannelse for erhvervschauffører.

 

TUR anbefaler, af hensyn til kursisternes optimale udbytte, at skolerne arrangerer kurset over to halve dage.

Før kursisterne dukker op, skal de indsamle data for energiforbruget ved deres daglige kørsel. På kursernes første del undervises der herefter i energiøkonomisk og defensiv kørsel, der benytter chaufførernes egne erfaringer.

 

Efter en periode hjemme på deres egne arbejdsplader følger anden del af kurset i økokørsel. Her tager undervisningen udgangspunkt i sammenligning af data fra de to kørselsperioder.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com