Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt nordisk maritimt projekt

Søgeord:

13. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2362 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Som del af udførelsen af Vækstplan for Det Blå Danmark søsætter Søfartsstyrelsen et fælles nordisk projekt.

Som del af udførelsen af Vækstplan for Det Blå Danmark søsætter Søfartsstyrelsen et fælles nordisk projekt.Søfartsstyrelsen har fra Nordisk Ministerråd fået tilsagn om støtte på 350.000 kr. til et fælles nordisk projekt med titlen ’Nordisk platform for vækst i små og mellemstore maritime virksomheder relateret til offshoreindustrien'.

 

Projektet skal styrke det nordiske samarbejde om udviklings- og vækstmuligheder for små og mellemstore virksomheder inden for de maritime erhverv relateret til offshore.

 

En ny fælles nordisk styregruppe er på vej, lige som projektet forankres i Søfartsstyrelsen. Samtidig etablerer styrelsen en dansk følgegruppe, hvor erhvervets repræsentanter følger arbejdet og bidrager med viden og erfaringer.

 

Vicedirektør i Søfartsstyrelse Birgit Sølling Olsen ser frem til at styrke det nordiske samarbejde.

-Både Vækstteamets rapport og regeringens efterfølgende vækstplan viser, at der er et særligt vækstpotentiale for maritime aktiviteter relateret til offshore. Målet for projektet er at understøtte den positive udvikling, der er i Norden.

 

Vi skal se på, hvordan vores nordiske viden og kompetencer udnyttes bedre, og hvordan udækkede behov kan afhjælpes, samt om der er barrierer for vækst og beskæftigelse, som der er behov for at adressere. Det vil styrke maritime virksomheder, der opererer i nærområdet og medvirke til at etablere Norden som et globalt hotspot inden for alle dele af den maritime offshoreindustri.

 

Projektet begynder i år og ventes afsluttet i 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com