Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt råd skal skabe vækst i Arktis

Søgeord:

15. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et nyt internationalt, økonomisk råd, Arctic Economic Council (AEC), har set dagens nordlys.

Et nyt internationalt, økonomisk råd, Arctic Economic Council (AEC), har set dagens nordlys.Rådet blev stiftet for nyligt i den canadiske by Iqaluit af 20 repræsentanter fra blandt andet erhvervslivet i de arktiske stater og de oprindelige arktiske folk samt Danmarks Rederiforening, Udenrigsministeriet og Dansk Industri.

 

Det nye råd skal bidrage til at skabe vækst i de arktiske områder under hensyntagen til miljø og lokalbefolkning. Formålet med det stiftende møde var derfor at skabe de overordnede rammer for det videre arbejde, der blandt andet vil fokusere på markedsadgang og investeringer, offentlig-private partnerskaber og lokal forankring og udvikling af oprindelige folks erhvervs- og uddannelsesmuligheder.

 

Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening, fortæller, at rederiforeningen i de kommende arbejdsgrupper vil fokusere på offshore og shipping.

- Vi er meget optagede af de vækstmuligheder, der ligger i Arktis, og dansk skibsfart har den nødvendige erfaring og knowhow til at byde os til, når mulighederne opstår. AEC er et godt initiativ, der kan være med til at sikre arktisk vækst på en bæredygtig måde, hvilket også er afgørende for os, ligesom det er vigtigt, at arbejdet foregår i tæt samspil med de lokale repræsentanter i Arktis, siger Jan Fritz Hansen.

 

Iqaluit, hvor rådet blev stiftet, er den største by i Nunavut-territoriet, der er større end Vesteuropa, men blot er befolket af omkring 30.000 mennesker – primært inuitter. /

anga
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com