Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt vinterdæk til anhængere fra Michelin

Søgeord:

24. november 2014  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2761 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hængervinterdæk fra Michelin klar til skærpede nordiske krav.

 

Michelin lancerer et helt nyt vinterdæk til anhængere, MICHELIN X Multi Winter T, i den almindelige dimension 385/65 R 22.5.

 

Lovgivningen om vinterdæk for tung trafik skærpes løbende i de nordiske lande med det formål at øge såvel trafiksikkerheden som fremkommeligheden.

 

I Sverige indførte man for to år siden krav om mindst 5 mm mønsterdybde på det trækkende køretøj, og der er krav om vinterdæk på trækakslen, mens vogntog i Norge skal have 5 mm mønsterdybde på samtlige aksler.

 

Nyt i Norge denne vinter er, at vogntoget skal have vinterdæk på samtlige positioner, inklusive anhængeren. Vinterdæk defineres som "specielt udviklet til vinterkørsel og mærket M+S eller med 3PMSF-symbolet".

 

Det nye MICHELIN X Multi Winter T er netop mærket med symbolet "3PMSF" (3 Peak Mountain Snowflake), som garanterer, at dækket er udviklet til vinterkørsel, og at præstationerne opfylder fastsatte krav til fremkommelighed (trækevne) på vinterunderlag. Dette symbol opfylder således de krav til vinterdæk, der stilles i Norge.

- Det nye MICHELIN X Multi T er et dæk til alsidig brug til alle transportafstande og alle slags landeveje Det er udviklet og testet for at vores kunder kan køre trygt under nordiske vinterforhold, siger Anders Lindgren, teknisk produktspecialist for lastvognsdæk hos Michelin Nordic.

 

Det nye MICHELIN X Multi Winter T er desuden A-mærket for vådgreb i henhold til den europæiske mærkning af dæk. Takket være et innovativt og progressivt dækmønster med to typer lameller bevares grebet i hele dækkets levetid.

 

Gummiblandingen, CARBION, er udviklet til at sikre stor modstandsdygtighed over for slitage for at give længere levetid og lave totalomkostninger. Lamellerne, som går helt ned i mønsterbunden, og muligheden for at mønsteropskære dækket bidrager også til god dækøkonomi.

Dækket fås på det nordiske marked.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com