Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Østersøhavne skal styrkes

Søgeord:

3. september 2015  |  

Læst i alt:

534 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mindre havne kan blive presset.

Organisationen for havne omring Østersøen BPO holder torsdag og fredag konference i Riga i Letland, oplyser polennu.

 

Formanden for BPO, Julian Skelnik, der også er dansk konsul i Gdansk og sidder i bestyrelsen for havnen i Gdansk understreger, at havne i dag er nødt til hele tiden at tilpasse sig store ændringer.

 

- Jeg har talt sammen, at der hver tredje måned er sket en stor ændring omkring havnen i Gdansk - og det samme gælder andre store havne omkring Østersøen - som gør, at den tidligere situation pludselig er uaktuel, siger Skelnik til Infomare.pl.

 

Den største udfordring er i øjeblikket trenden mod større skibe og større handels-ruter, der kan ses i Mærsks satsning på Triple-E supertankeren og EU's satsning på nye TEN-T mega-transportveje gennem Europa.

Det har ifølge Julian Skelnik også ført til et kapløb mellem havnene om at få placeret sig på kortet med mega-terminaler.

 

Andre emner for konferencen er afledningen af spildevand, tilkørselsvejene til havnene og LNG-terminalerne til flydende gas, der stadig volder problemer mange steder.

 

Organisationen for Havne i Østersøen har eksisteret i 24 år og har i dag 44 havne som medlemmer plus syv havne, der er tilknyttet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com