Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Offshore-fartøjer på vej ind i DIS

Søgeord:

6. maj 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

800 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforening hilser regeringsforslag velkommen.

 

»Udvidet tonnageskat er både rigtig og klog,«

Det lyder reaktionen fra Danmarks Rederiforening på regeringens plan om at udvide tonnageskatteordningen, så mobile borerigge og -skibe fremover kan indregistreres i DIS-ordningen.

Rederiforeningen har i flere år skarpt kritiseret rammevilkårene i DIS-reglerne, der reelt forhindrede en indregistrering af specialfartøjer til offshore-sektoren i Dansk Internationalt Skibsregister.

Derfor hilser Rederiforeningen også regeringens planer om en udvidelse af tonnageskatteordningen, så borerigge- og –skibe bliver omfattet.

- Det er en god dag for Det Blå Danmark. Udvidelse af tonnageskatteordningen med borerigge og -skibe er både rigtig og klog. Ved at tage disse mobile enheder med i tonnageskatteordningen giver man ’Det Blå Danmark’ et fair og vigtigt løft til at sikre positionen som en af verdens førende maritime nationer – også på offshore-området,” siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Matcher søfartsnationer

Havde regeringen ikke udvidet tonnageskatteordningen nu, ville det med sikkerhed betyde, at nye borerigge og -skibe, som danske rederier bygger, ikke ville komme under dansk flag. Med udvidelsen af tonnageskatteordningen vil de danske rammebetingelser matche andre betydende søfartsnationers, fx Singapores på dette område. Det betyder, at nye rigge kan forventes at komme under dansk flag, og at det bliver muligt at drive boreskibe og -rigge fra hovedkontor i Danmark.

- Regeringens tiltag får helt konkret den betydning, at nye borerigge vil kunne operere under dansk flag og dermed fastholdes og ikke mindst skabes nye danske arbejdspladser indenfor ganske kort tid. Derfor er der god grund til at glæde sig over dette vækstinitiativ fra regeringen. Jeg glæder mig over, at vi fastholder og tiltrækker disse kompetencer og højtlønnede arbejdspladser i Danmark, siger Anne H. Steffensen.

Danmark er i dag en af verdens største søfartsnationer og bidrager med mere end 200 mia. kr. årligt til den danske betalingsbalance. Det Blå Danmark beskæftiger samlet mere end 100.000 mennesker.

Regeringens plan om udvidelse af tonnageskatten ventes at træde i kraft 2017.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com