Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Amputeret offshore-pakke

Søgeord:

20. november 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

684 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Finanslovsforslag skuffer skibsredere og offshore-sektoren.

 

Danmarks Rederiforening hilser udvidelsen af tonnageskatteordningen, så borerigge igen kan indregistreres i DIS, velkommen. Men skibsredernes brancheorganisation er alligevel skuffet, fordi det finanslovsforslag, som regeringen har forhandlet på plads med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative ikke er vidtgående nok.

 

Det er nemlig kun borerigge, der nu lukkes ind i DIS-ordningen. Offshore-skibe er ikke omfattet.

 

Styrkeposition i fare

Det betyder, at finanslovsaftalen ikke realiserer den fulde offshore-pakke som ønsket af Det Blå Danmark, der for alvor kunne have skabt arbejdspladser i offshore-sektoren ved at udvide nettolønsordningen til offshore-skibe.

 

- De nye muligheder, som Det Blå Danmark får på mobile borerigge gælder desværre ikke også for søfolk på offshore-specialskibe, hvor vi er særdeles udfordrede, siger adm. direktør Anne H. Steffensen, Danmarks Rederiforening.

Men hun har ikke givet op.

- Den udfordring består, men vi vil knokle på for en løsning med regeringen, da intentionerne på området har været klare. Alternativet er, at vi tager luften ud af en dansk styrkeposition til skade for både jobs og vækst, siger Anne H. Steffensen.

 

Det er især væksten i opsætningen af havvindmølleparker i Nordvesteuropa, og den deraf følgende offshore-aktivitet – både i anlægs og driftsfasen - hvor rederiforeningen ser store muligheder for virksomhederne i Det Blå Danmark.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com