Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

OK at cykle over for rødt

Søgeord:

21. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra i dag, torsdag 21. november, bliver krydsene Gladsaxe Møllevej / Hillerødmotorvejen og Mørkhøjvej / Hillerødmotorvejen de første af en række kryds på statsvejnettet, hvor cyklister forsøgsvist lovligt drejer til højre for rødt.

Fra i dag, torsdag 21. november, bliver krydsene Gladsaxe Møllevej / Hillerødmotorvejen og Mørkhøjvej / Hillerødmotorvejen de første af en række kryds på statsvejnettet, hvor cyklister forsøgsvist lovligt drejer til højre for rødt.De udvalgte kryds er fordelt i hele landet men findes hovedsageligt i og ved større byer. Krydsene bliver markeret med et tydeligt skilt, som viser, at højresving for rødt er tilladt for cyklister.

 

Regeringen ønsker at fremme cyklismen, fordi cyklen er et billigt, sundt og forureningsfrit transportmiddel. Som led i det igangværende arbejde med en ny national cykelstrategi er der også igangsat en proces vedrørende muligheden for at udbrede højresving for rødt for cyklister.

Lettere kørsel

Formålet med forsøget er at øge fremkommeligheden for cyklister, men også at inspirere kommuner til at lave tilsvarende forsøg, hvor det er trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt. Vejdirektoratet har undersøgt statsvejnettet og lokaliseret en række kryds, hvor cyklister vil kunne foretage højresving for rødt. Forsøgene gennemføres i de kryds, hvor politiet på baggrund af lokalkendskab til de forskellige trafikmønstre kan godkende forsøgsordningen.

Forsøget løber indtil 31. december 2015. De øvrige lokaliteter, der er omfattet af forsøget, forventes offentliggjort inden årets udgang.

 

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) udtaler:

 

- Jeg tror på, at vi med forsøget kan udvikle et holdbart koncept, som gør det lettere at komme rundt på cykel. Regeringen tager nemlig cyklen alvorligt som transportmiddel. Cyklen er god for vores sundhed og miljø – og ikke mindst trængslen. Derfor skal vi have mange flere til at tage cyklen i stedet for bilen, og derfor skal vi gøre det lettere at være cyklist. Vi igangsætter nu et forsøg, som jeg håber og tror vil inspirere kommunerne. Forsøget vil samtidig være med til at skabe klarhed over, hvornår højresving for rødt kan være en god idé.

Trygt til højre

Justitsminister Morten Bødskov (S) udtaler:

 

- Mange cyklister oplever fra tid til anden at skulle standse ved rødt lys på steder, hvor de ellers kunne svinge til højre trygt og sikkert – og uden fare for andre trafikanter. Det kan virke som en unødvendig begrænsning i en travl hverdag og kan være med til at svække den almindelige respekt for færdselsreglerne til skade for trafiksikkerheden. Jeg er derfor også meget tilfreds med, at vi nu igangsætter en forsøgsordning med højresving for rødt for cyklister på steder, hvor det kan ske uden at sætte trafiksikkerheden over styr.

 

Forsøgsordningen løber til udgangen af 2015. Vi vil herefter have et godt grundlag for at tage stilling til en mere permanent ordning med højresving for rødt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com