Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ole Ingrisch forlader Esbjerg Havn

Søgeord:

29. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

294 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vil have mere tid til privatlivet.

 

Esbjerg Havns direktør siden 2003, Ole Ingrisch, har valgt at kappe fortøjningerne til den succesfulde vestjyske offshorehavn med udgangen af februar 2019.

 

Som direktør i 15 år har Ole Ingrisch stået i spidsen for den store udvikling i Esbjerg Havn, hvor den er vokset med mere end 1 mio. kvadratmeter, øget top- og bundlinje markant og ikke mindst forvandlet sig til en regulær kæmpe inden for håndtering og udskibning af vindmøller – måske verdens største af slagsen.

 

Ole Ingrisch begrunder beslutningen med, at han vil hellige sig mere tid til privatlivet. Han vil dog stadig have tilknytning til arbejdsmarkedet i forbindelse med konsulent- og bestyrelsesarbejde.

 

- En fantastisk tid lakker mod enden. Jeg er taknemmelig for, at jeg har fået lov til at stå i spidsen for Esbjerg Havn i en meget dynamisk og foranderlig periode. Under hele rejsen de sidste 15 år har jeg følt en fantastisk opbakning og et stort engagement i havnens udvikling fra både bestyrelsen, ejerne, kunderne og medarbejderne. Det skylder jeg dem alle en stor tak for. Nu er tiden kommet for mig til at drosle lidt ned – få mere tid til børn og børnebørn, huset i Marbæk, jagt og sejlbåden. Jeg vil dog stadig holde fast i arbejdsmarkedet med bestyrelsesarbejde og konsulentopgaver, lyder det fra den afgående havnedirektør.

En ligefrem leder

Ifølge bestyrelsesformand i Esbjerg Havn, Flemming N. Enevoldsen, har havnen sat pris på Ole Ingrischs ligefremme facon:

 

- Med strategisk tæft, konsekvent eksekvering og et brændende engagement har Ole Ingrisch ført Esbjerg Havn helt frem i førerfeltet blandt havnene i Nordeuropa. Esbjerg Havn er i dag både Europas førende havvindhavn, et innovativt knudepunkt for den danske olie- og gasindustri og nummer 1 i Danmark inden for Ro-Ro. Havnen er veldrevet, moderne og finansielt robust. Og der er under Oles ledelse blevet trukket en lang række virksomheder til Esbjerg, hvilket har bidraget til at fremtidssikre et højt aktivitetsniveau på havnen i mange år fremover. I bestyrelsen har vi altid haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Ole. Og jeg sætter stor pris på hans ærlige og ligefremme facon. Den har til tider skabt lidt bølgegang her på Vestkysten, men det har været nødvendigt med klare udmeldinger under transformationen af Esbjerg Havn, siger Flemming N. Enevoldsen.

Også Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, roser direktørens arbejde:

 

- Esbjerg by og havn er to sider af samme sag. Hele byen er afhængig af, at vi har en dygtig leder ved roret på havnen. Det har vi haft i Ole Ingrisch. Han har haft en kolossal betydning for den udvikling, der har gjort Esbjerg til den energimetropol, vi er i dag. I den forbindelse vil jeg særligt fremhæve Esbjerg Havns masterplan fra 2004, som var startskuddet til en enestående vækstrejse, som har skabt masser af nye job i kommunen, siger borgmesteren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk