Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Olieterminal på vej til Skagen

Søgeord:

23. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et enigt byråd har godkendt den VVM-redegørelse og miljørapport, der er lavet vedrørende olieterminalen på Skagen Havn.

Et enigt byråd har godkendt den VVM-redegørelse og miljørapport, der er lavet vedrørende olieterminalen på Skagen Havn.I forbindelse med den offentlige høring er der indgivet otte indsigelser mod planerne. De handler hovedsageligt om støj, forurening og visuelle gener.

 

-Havnen i Skagen er vigtig for Skagen by, og olieterminalen er vigtig for havnen. Vi har på et tidligere tidspunkt i processen givet en dispensation for støjgener, om aftenen på 4 dB (over grænseværdien) og om natten med 9 dB. Men det er reelt blevet sænket til 3 dB og 8 dB, sagde formanden for plan- og miljøudvalget i, Anders Brandt Sørensen ifølge nordjyske.dk.

 

Det er Horsens-virksomheden Monjasa, der vil leje og drive olieterminalen, men opførelsen står Skagen Havn A/S for. Fuldt udbygget vil terminalen få otte olietanke, der må være op til 18 meter høje og en diameter på op til 30 meter. Der etableres et dampretursystem, så der ikke slipper gasser ud ved påfyldning.

Olieterminalen vil koste omkring 60 millioner kroner at opføre, men vil til gengæld give havnen en betragtelig omsætningsstigning.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com