Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Omsætningsrekord på Hirtshals Havn

Søgeord:

7. april 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1023 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havneomsætning øget til 68,5 millioner kroner i 2014.

 

Hirtshals Havn afsluttede 2014 med en omsætning på 68,5 mio. kr. Det er det højeste nogensinde. Samtidig kan havnen fremvise en vækst på 8,2 procent i forhold til året før.

Bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen udtaler i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet for 2014:

- Det er naturligvis tilfredsstillende at kunne fremlægge et årsregnskab, der rummer en omsætningsrekord på 68,5 mio. kr. og et regnskabsresultat på 11,3 mio. kr. At vi realiserer et pænt regnskabsresultat matcher først og fremmest de væsentlige investeringer i landudvidelse og infrastruktur, som vi gennemfører allerede i 2015. Yderligere er rekordomsætningen særligt interessant når vi tager i betragtning, at det reelt er et udtryk for aktiviteterne og erhvervsklimaet på Hirtshals Havn og i Hjørring Kommune. Havnen har over de seneste år realiseret en synlig vækst, og udviklingen skal være fundamentet for den fortsatte udvikling og vækst, som vi her i 2014 konkretiserede i "Vision 2020.

Høvler gæld af

Havens bestyrelse vil prioritere det pæne resultat til afvikling af gæld. Det skal øge havnens økonomiske råderum, hvilket vil gøre Hirtshals Havn til en mere attraktiv samarbejdspartner. Havnen opnår også, at blive bedre rustet til at reagere på nye forretningsmuligheder.

- Vi har på Hirtshals Havn et stærkt fremadrettet perspektiv og samtidig en meget realistisk vurdering af, hvad vi har mulighed for at skabe. Derfor er vi også bevidste om, at hvis vi skal fortsætte væksten, så skal vi tiltrække nye aktiviteter og dermed udvide vores forretning ud over det, vi kender i dag. Den udvikling kommer ikke af sig selv, så allerede i slutningen af 2014 satte vi gang i initiativer, der på kort sigt, på mellemlang sigt og på lang sigt skal skabe yderligere aktivitet og vækst. Vi har en stærk medspiller i Hjørring Kommune, men havnen og kommunen kan ikke sikre den fortsatte positive udvikling ved kun at spille sammen med de virksomheder, der ligger Hirtshals i dag. Vi har haft stigende aktivitet i flere år i træk, og derfor bør erhvervsliv og finansmarkeder vende blikket mod Hirtshals i en erkendelse af, at der er vækst og muligheder her centralt i Skandinavien, slutter Anker Laden-Andersen.

Nye kvadratmeter

Hirtshals Havn har i starten af 2015 påbegyndt de anlægsarbejder, der i løbet af et år skal give havnen en udvidelse af landarealerne på 250.000 kvadratmeter. Tilsvarende er Transportministeriet og Hjørring Kommune ved at anlægge en godsbaneterminalen mellem Hirtshals Transport Center og Hirtshals Havn, med direkte adgang til motorvej E39. Disse investeringer skal sammen med de stærke samarbejdspartnere, der har valgt Hirtshals Havn som det naturlige omdrejningspunkt for deres forretning, være med til at sikre den fortsatte vækst over de kommende år.

I forlængelse af havnens satsninger omkring erhvervsudvikling, vil havnen sammen med blandt andet Hjørring Kommune i 2015 sætte andre projekter i søen, som vil medvirke til at drive udviklingen i Hirtshals og Hjørring Kommune.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com