Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Online i 39.000 fods højde

Søgeord:

25. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Greve Erhvervspris 2013: Transport og kommunikation var i dobbelt forstand på dagsordnen, da Greve Kommune uddelte erhvervspris.

Greve Erhvervspris 2013: Transport og kommunikation var i dobbelt forstand på dagsordnen, da Greve Kommune uddelte erhvervspris.Det var Kurt K. Larsen, bestyrelsesformand i DSV A/S, der leverede den inspirerende indledning til uddelingen af Greve Kommunes Erhvervspris 2013.

 

Kurt K. Larsen var sammen med Leif Tullberg hovedkræfterne bag den største succeshistorie i dansk transport- og logistik i nyere tid. Han var inviteret selv om DSV A/S endte med at fravælge Greve Kommune, da speditionsgiganten skulle placere sin nye distributionsterminal på Sjælland.

 

- Det var meget små marginaler, der afgjorde valget. Greve Kommune har mange fortrin set med transport- og logistikøjne, sagde Kurt K. Larsen.

 

Han fremhævede her kommunens gode beliggenhed i forhold til infrastrukturen og tæt på København. Adgangen til en stor og velkvalificeret arbejdsstyrke, samt en erhvervsvenlig kommune tæller også med på plussiden.

DSV-bestyrelsesformand leverede en veloplagt fortælling om DSV’s historie – serveret med en god portion humor og selvironi. Han fremhævede blandt andet, at hverken han selv eller Leif Tullberg havde nogen akademisk uddannelse med i baggagen. Det gjaldt også for den halve snes øvrige ledere i DSV, som Kurt K. Larsen fremhævede i sit foredrag om succeshistorien DSV.

Oliesheiker online i luften

Herefter kunne Greve Kommune borgmester Pernille Beckmann annoncere at Greve Erhvervspris 2013 gik til den hastigt voksende teknologivirksomhed Satcom1, der leverer telefoni- og internetløsninger til businessjets.

 

Omkring 60 mennesker var torsdag mødt op i Byrådssalen for at hylde vinderen af Greve Erhvervspris 2013. Erhvervsprisen uddeles en gang om året til en virksomhed, der skaber vækst og grobund for en positiv udvikling af Greve Kommunes erhvervsliv, har visioner og engagerer sig i det lokale erhvervsliv, og som er en god ambassadør for kommunen. Satcom1 lever op til alle kriterier, og medejer Karina Bergstrøm Larsen kunne derfor modtage årets pris.

Privatfly og businessjets er der ikke mange af i Danmark, fordi der er relativt få danskere, der enten har en arbejdsgiver, der vil betale for VIP-service i luften, eller som selv har råd til fornøjelsen. Derfor finder Satcom1 da også sine kunder over hele verden. Herunder i lande som Dubai, USA, Rusland og Kina.

 

Satcom1 gør det muligt for VIPs som statsoverhoveder, højtstående militærpersoner, oliesheiker og milliardærer at tale i mobil, maile, se live-TV og twitte ’on the fly’.

 

Bag SatCom1 står danske Karina Bergstrøm Larsen og franskmanden Jean Francois Gault, og i sin tale understregede Pernille Beckmann, hvordan stifterne har været en afgørende faktor for Satcom1s store succes:

 

- Karina og Jean Francois har formået at forene det bedste fra to forskellige personligheder og to forskellige kulturer. Sammen har de skabt en virksomhed i rivende udvikling, men også en virksomhed, som står fast og holder kursen, sagde borgmester Pernille Beckman.

Vigtig mangfoldighed

Det var en overrasket og meget rørt Karina Bergstrøm Larsen, der modtog prisen. Hun var blevet lokket med til prisuddelingen af direktøren, Henrik Zinck under påskud af, at de skulle holde møde. Derfor var overraskelsen stor, da han i stedet tog hende med på en gåtur, der sluttede på Greve Kommune, hvor hendes medarbejdere, bestyrelsesformand, mand og datter tog imod hende.

 

- Jeg er rørt og virkelig overrasket, sagde en tydelig bevæget Karina Bergstrøm Larsen, da hun fik prisen overrakt. Hun takkede sin familie og sine medarbejdere og henviste til medarbejdernes forskelligheder som en vigtig årsag til Satcom1s succes:

 

- Det er vigtigt at være mangfoldig, og jeg er stolt af de mange nationaliteter, jeg har ansat i min virksomhed, sagde Karina.

Karina Bergstrøm Larsen og Jean Francois Gault startede Satcom1 sammen med en tredje stifter efter at have været kolleger i Thrane & Thrane i en årrække.

 

Satcom1s succes begyndte hurtigt at tage form, og snart etablerede de sig med en udviklingsafdeling i Le Bourget i Frankrig og hovedsæde i ErhvervsCentret Greve. Med væksten blev der behov for at udvide, og virksomheden flyttede til nye lokaler i Greve, hvor de fortsat er beliggende i dag.

 

Siden virksomheden blev etableret i 2003, er omsætning og medarbejderantal mangedoblet. Alene fra 2012 til 2013 er omsætningen steget med 100 pct.

 

Senest har Satcom1 udpeget en CEO, Henrik Zinck, for at imødekomme virksomhedens vækst. Samtidig er Karina Bergstrøm Larsen udnævnt som Vice President for Partnerships and Contracts, mens Jean Francois Gault er Vice President for Strategic Product Solutions. /smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com